България

Мъж подаде фалшив сигнал за опит за изнасилване на внучката си и намушка шофьор в движение

  09.12.2022 20:40             
Мъж подаде фалшив сигнал за опит за изнасилване на внучката си и намушка шофьор в движение

Мъж подаде фалшив сигнал за опит за изнасилване на внучката си и намушка шофьор в движение в Плевенско, съобщиха от полицията. На 7 декември 25-годишен мъж е подал сигнал за инцидент при пътуване с автомобила му от Долна Митрополия към село Ставерци.
Докато шофирал - 57-годишен пътник му е нанесъл прободни рани с нож. Пострадалият водач е успял да напусне колата и е установен на пътя при входа на село Брегаре от автопатрул.
Той е транспортиран в плевенска болница, като няма опасност за живота му. Същата вечер в 23:02 часа 57-годишният пътник е сигнализирал, че 12-годишната му внучка е станала жертва на опит сексуално посегателство.
Според разказа му - престъплението е извършено в същата кола собственост на 25-годишния мъж. Униформените са установили мястото, потърпевшите и е започнало разследване.
Изяснило се е, че опит за изнасилване не съществува, а малолетната е предупредена от дядо си да поддържа неговата версия. След гостуване в частен дом в Долна Митрополия и на път за село Ставерци 57-годишният е нападнал водача на автомобила с нож.
След като пострадалият напуснал колата, извършителят е успял да придвижи автомобила му до Ставерци. На улица в селото е нанесъл материални щети по кола, увреждайки стъклата му.
С малолетнатното момиче работи инспектор от Детска педагогическа стая. Ножът е иззет. За измислената история - 57-годишният е задържан за срок до 24 часа и по случая се води разследване.