Спорт

Златни значки на БФС за трима футболни деятели от Видин

  09.12.2022 12:40             
Златни значки на БФС за трима футболни деятели от Видин

Българският футболен съюз награди трима спортни деятели от Видин с най-високото си отличие – златна значка по случай 70-годишнината им.

Председателят на ОС на БФС  Видин – Иво Марков имаше честта и привилегията да връчи днес златните значки и грамотите на Иван Николов, Георги Стоянов и Иван Гаврилов на модерния спортен мини комплекс на Колодрума.

Отличията са за големи заслуги на тримата доайени за развитието на футбола в България.

Иван Димитров Николов е дългогодишен състезател на Бдин и Доростол /Силистра/ с над 400 мача в професионалния футбол – „Б” група. След приключването на състезателната кариера, той дълги години работи като делегат и член на комисии към ОС на БФС Видин

Георги Боянов Стоянов е дългогодишен състезател на Бдин, Добруджа и Балкан /Ботевград/ с над 250 срещи в професионалния футбол. Той също остава близо до футбола след края на активната кариера - като делегат и член на комисии към областната централа.

Иван Василев Гаврилов е дългогодишен съдия в професионалните „А” и „Б” група. Опитният рефер също много време е делегат и член на комисии към ОС на БФС Видин.