Избори Спорт Събития

Мартин Харизанов: Кой взе парите за лекоатлетическата писта във Враца?

  09.12.2022 11:09             
Мартин Харизанов: Кой взе парите за лекоатлетическата писта във Враца?

Депутатът Мартин Харизанов изпълнява преизборните си ангажименти поети към спортната общественост във Враца. По време на парламентарния контрол днес внесе питане към спортния министър Весела Лечева, относно спряната процедура за изграждане на лекоатлетическата писта във Враца. Припомняме, че процедурата бе стигнала до избор на изпълнител, но бившият спортен министър от правителството на Продължаваме промяната я спря и пренасочи парите за друг обект в община, контролирана от ДПС. Явно задкулисието и шарлатанията отново са изиграли важна роля и са взели връх при отклоняването на одобрените средства за така чаканата от врачанските спортисти зала. 
Ето и питането на народния представител:
“На основание чл. 90, ал. 1 от Конституцията на Република България, във връзка с чл. 95 и чл. 96 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, отправям следното питане 
Относно: Реконструкция на лекоатлетическа писта в спортен комплекс „Христо Ботев“ – Враца
ГОСПОЖО МИНИСТЪР, 
Лекоатлетическата писта е разположена на стадиона в спортен комплекс „Христо Ботев“, град Враца. Стадион „Христо Ботев“ е построен през 1957 г. и е най-значимото спортно съоръжение в града. 
На 20.10.2020 г. Община Враца е депозирала проект в Министерство на младежта и спорта, с който е кандидатствала по реда на Наредба № 4 от 08.07.2019 г. за финансово подпомагане изграждането и обновяването на спортни обекти – държавна и общинска собственост за „Реконструкция на лекоатлетическа писта в спортен комплекс „Христо Ботев“ – Враца“. 
На 21.04.2021 г. с решение на Министър Кралев е публикувано Решение за откриване на процедура по реда на Закона за обществените поръчки за избор на изпълнител за реконструкция на лекоатлетическата писта в град Враца, като същата е прекратена с Решение на Заместник-министъра на 10.06.2022 г. 
Във връзка с необходимост от реконструкция на лекоатлетическата писта в спортен комплекс „Христо Ботев“, град Враца, питането ми е каква е причината процедурата за избор на изпълнител да бъде прекратена и какви действия ще предприеме ръководеното от Вас министерство за реконструкцията на спортното съоръжение в град Враца. “

"Конкурент" ще следи темата и ще информира читателите си за отговора на спортния министър.