Крими

Подгониха дилърите на дрога във Врачанско, 12 са арестуваните СНИМКИ

  09.12.2022 11:04             
Подгониха дилърите на дрога във Врачанско, 12 са арестуваните СНИМКИ

Прокуратура и полиция подхванаха дилърите на дрога във Врачанско, а окръжният прокурор Владимир Сираков и директорът на ОД на МВР старши-комисар Цветко Нинов отчетоха резултатите на извънреден брифинг.

„Има две образувани досъдебни производство, а задържаните лица са 13. В белослатинското село Соколаре са открити над 3 килограма сух канабис, 12 грама кристали амфетамин и газов пистолет, който не е бил регистриран. В криводолското село Главаци пък са намерени над 12 кг канабис. Става дума за изсушени растения и пакетирана стока, готова за търговия. И по двете досъдебни производства са образувани по член 354, ал. “а“, т. 1 – за разпространението на дрога“, каза Сираков.

Топ обвинителят на Враца каза още, че са заведени досъдебни производства във всичките 10 общини на Врачанско, включително и в Затвора.

Усилията на прокуратурата дават резултат, убеден е Сираков и посочи факта, че днес 19-годишенв младеж с предишна условна присъда за притежание на дрога, е бил осъден ефективно на 1 година затвор.

Акцията е разпоредена от главния прокурор Иван Гешев.

Цветко Нинов даде и допълнителни подробности за специализираната полицейска операция. В нея са участвали 90 служители на ОД и жандармерията, проверени са 44 обекта:

„При тези проверки са образувани 13 досъдебни производства, от които 3 са бързи. Две от тях, анонсирани от прокурор Сираков, са под надзора на окръжната прокуратура, а останалите – на районната прокуратура във Враца.

Задържаните са 12 души, издирва се собственикът на имота в село Соколаре и се установява неговата съпричастност. Край училище в Бяла Слатина е задържано лице, което е предлагало дрога.