България

Хванаха жена с нова схема за кражби във Варна

  08.12.2022 20:40             
Хванаха жена с нова схема за кражби във Варна

Жена се възползва от добротата на друга, за да ѝ отмъкне парите. Неприятната случка се разиграва в козметичен салон във Варна, където една от служителките е била излъгана със 100 лева, предаде БНТ.
Катерина Велчева е професионален гримьор. В края на работния ден непозната жена влиза в козметичното ѝ студио и отправя молба към работещите там.
"Влезе една много мила и любезна жена, която помоли да ѝ развалим 100 лева на 2 по 50. През цялото време говореше, беше много любезна. Останах с убеждението, че тази жена е клиент, тя се държеше така през цялото време", заяви Катерина Велчева.
Гримьорката решава да направи услуга на непознатата жена и се съгласява да ѝ развали парите.
"Дадох ѝ две по 50, тя през цялото време ровеше в чантата си и разправяше, че има рожден ден, че ще купи торта, ще води сина си да му купи играчки. Това говорене разсейва. В един момент взе моите пари, но продължи да говори. Изведнъж каза, че отива до колата си, за да вземе парите и излезе", допълни Катерина Велчева.
Непознатата дори обещала, че малко по-късно ще си запише час в студиото. Катерина Велчева и колегите ѝ останали излъгани, защото жената повече не се върнала.
"Попитах колегата ми дали познаваме тази жена. Тя каза, че не, но докато изляза навън тя беше заминала. И аз се обърнах към 112", добави Катерина Велчева.
От полицията обясниха, че работят по случая и издирват крадлата. Самата Катерина споделя, че в социалните мрежи има още сигнали за същата жена, която по познатата схема е лъгала и други хора.
"Не ми се иска да приемем, че живеем в такъв свят, но не трябва да се има доверие. Да се проявява доброта към непознати, невинаги е добрият вариант. Винаги да имаме едно наум", каза още Катерина Велчева.
Наказанието, което законът предвижда за подобни измами, е лишаване от свобода от 1 до 6 години.