Събития

С пищна заря, детски празник и Никулденско шоу започнаха Коледно-новогодишните празници в Криводол

  08.12.2022 19:30             
С пищна заря, детски празник и Никулденско шоу започнаха Коледно-новогодишните празници в Криводол

С пищна заря, детски празник и Никулденско шоу започнаха Коледно-новогодишните празници в Криводол.
И тази година жителите на града и общината ще се радват на  разнообразни инициативи от коледно-новогодишния културен афиш на читалището, под патронажа на кмета на Община Криводол. 
Силен старт на празниците бе даден с детския празник „Край елхата“, където децата от Творческа Вапцарова  работилница - „Ателие за приказки и театър“, представиха  „Коледна бъркотия“, а децата от начален етап на обучение при СУ „Св.св. Кирил и Методий“ рецитираха стихчета за  Дядо Коледа  и предстоящите празници.
 Атракция за присъстващите бе организирания от читалището и училището „Коледен базар“, където можеха да се закупят сувенири и коледна украса, изработени в „Коледната Арт-работилница с Жасмина“, както и вкусотии, приготвени от сръчните ръце на учениците от професионална паралелка за готвачи, с ръководител Силвия Николова. 
На празника присъстваха градоначалникът г-н Христо Доков, В. Кирилов и П. Дахлев - зам. кметове, общинска администрация, жители и гости на града и най-скъпия гост, обичан и очакван всяка година от децата - Дядо Коледа.
Със запалването на  светлините на елхата и празничната украса на градския площад от кмета на общината, с пищна заря и емоционално изпълнение на песента „Дядо Коледа пристигна в града“ от ДВГ „Сребърни звънчета“ с худ. ръководител Веска Димитрова, приключи първата част на празника, преди да се впуснем в  традиционното никулденското шоу "И рибар съм...И ловец съм...!"

https://www.konkurent.bg/news/16705158226843/traditsiyata-povelyava-na-nikulden-v-krivodol-e-veselo-snimki