Събития

Читалището в село Войводово зарадва децата с два конкурса

  08.12.2022 19:00             
Читалището в село Войводово зарадва децата с два конкурса

Народно читалище "Христо Ботев" във врачанското село Войводово организира конкурс за най-красива коледна украса у дома. Надпреварата е адресирана към децата от селата в община Мизия, разказва секретарят на културното средище Валентина Борисова:
 "Нашето селце е малко и нямаме много дечица, но малкото, които са останали, се опитваме да ги сплотяваме и забавляваме. Това ги прави много щастливи... Това го решихме, защото всеки вкъщи си прави украса за настроение и решихме да направим конкурс за най-красива коледна украса. Ентусиазирани са .."

Срокът за изпращане на снимките за най-красива коледна украса у дома е до 10 декември, събота.

Читалището организира и още един конкурс за децата. Те ще трябва да се снимат пред коледната украса, подредена на площада пред кметството, облечени като коледни герои, разказва Валентина Борисова:

"Решихме да е отвън сцената, децата ще са с шапчици и якенца пред външната коледна украса... Всичко правя сама. Опитвам се да ги зарадвам. Виждам ги как се радват тук и това създава настроение и за хората от селото... Направихме си еленчета от дървен материал, със съпруга ми изрязахме пънчета. Самата звезда я направихме от летвички, близо 2 метра е, в средата числата ги изрязахме от фибран, украсихме ги с брокат и звездата ни свети през нощта. Изключително е красиво... На този фон децата ще се снимат, има две възрастови групи - до 11 години и втората група- над 12 години... Могат да се облекат като Снежанка и като джудженца. Отпред сме сложили дървено мостче... Снимките ги изпращат първо на мен и после аз ги публикувам. Всеки може да хареса снимката и колкото повече харесвания, толкова по-напред отива снимката."

Срокът за изпращане на снимките е до 16 декември, петък. Гласуването ще бъде в периода от 17-и до 24-ти декември на Фейсбук страницата на читалището. Победителите ще бъдат обявени и наградени на 25 декември.