Събития

Дами рисуваха, за да подкрепят 14-годишен информатик

  08.12.2022 12:00             
Дами рисуваха, за да подкрепят 14-годишен информатик

Десетки дами се събраха вчера в Монтана, за да рисуват в подкрепа на 14-годишния талантлив информатик Матей Минев. Инициативата на дамски клуб „Монтана на токчета" беше подкрепена  от музиканти и талантливи деца.

„Всяка година около Коледа организираме различни благотворителни инициативи. Помагаме, с колкото можем. До сега сме дарявали на центъра за деца с увреждания, на неонатологията в местната болница, на възрастни и деца, които имат нужда от подкрепа. Тази година решихме Коледа да е различна и да подадем ръка на умно, знаещо дете, дете с бъдеще. Търсихме такова дете и го намерихме – осмокласникът в математическата гимназия Матей Минев. Запознах се с него на събитието и си признавам, че наистина съжалявам, че не съм го познавала до сега. Той е изключителен, умен, упорит, дете, което ще постигне много.", каза за „Конкурент" Емилия Владимирова от „Монтана на токчета".

Дамите рисуваха под ръководството на малки художници от студио „Рениарт". Андрей Колев и 14-годишнатаму дъщеря Нанси пяха пред щедрите дами.

„Благодарен съм, че това, което правя е забелязано и няма да ви  разочаровам.", каза Матей.

Сумата, събрана от дарения и продажба на картини, която Матей получи е 3500 лева.

„Надяваме се да стигне поне за един курс по програмиране. Доволни сме, че му помагаме, защото той е бъдещето.", каза Емилия Владимирова.