Събития

Монтана става център за дуално обучение

  08.12.2022 07:00             
Монтана става център за дуално обучение

Монтана и Стара Загора са избрани за реализацията на проекта ДОМИНО-2, чиято основна цел е подпомагането на дуалното обучение. Той се осъществява от Швейцарската агенция за развитие към Министерството на външните работи на Швейцария, поясниха Франц Кел и Дочо Михайлов, членове на екипа консултанти. По думите им, така възможността да бъдат задоволени потребностите на бизнеса и училищата от специалности и специалисти значително нараства. По ДОМИНО -2 се предвижда да бъдат въведени петнайсет нови професии с дуално обучение.

Възможностите за финансиране бяха обсъдени по време на заседанието на  Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие. На срещата бяха директорите на училищата от региона, които осигуряват придобиване на професионална квалификация, както и представители на работодатели от машиностроенето.

Областният управител Валери Димитров увери, че администрацията ще бъде посредник между работодатели и училища за реализация на проекта Домино 2, като призова за изготвяне на предложения, които да се представят в едномесечен срок.