Събития

Запалиха светлините на коледното дърво и в Лом СНИМКИ

  02.12.2022 15:00             
Запалиха светлините на коледното дърво и в Лом СНИМКИ

Светлините на коледната елха заблестяха с песни, танци и посрещане на Дядо Коледа и Снежанка. Изявени ученици от всички училища, които прославиха града ни в различни области през годината, заедно с кмета д-р Георги Гаврилов, запалиха коледните светлини.

„Уважаеми съграждани, В навечерието сме на най-хубавите празници – Рождество Христово и Нова година. Раждането на Спасителя е не само символ на ново начало, но ни изпълва с вяра и надежда. За доброто настроение на всички вас се погрижихме тази година да изградим това прекрасно коледно градче с красива елха и коледен базар. Благодаря на екипа, който направи всичко това. Скъпи ломчани, нека магията на святата Коледна вечер влезе във всеки дом и донесе здраве, радост, мир и благодат. на вас, на вашите семейства, близки и приятели! Нека Дядо Коледа да зарадва децата с много подаръци! Весело посрещане на Коледа и Нова Година!“ – пожела кметът д-р Гаврилов.

В празничната програма се изявиха момичетата и момчетата от фолклорния танцов ансамбъл „Хорце“, с художествен ръководител Венислав Рафаилов, и Алесио Донеду, който е възпитаник на музикалния педагог Росица Кръстева.