Бизнес България

Дават фирми под наем на тарикати с борчове

  27.11.2022 14:40             
Дават фирми под наем на тарикати с борчове

Предприемачи пуснаха фирми под наем за бизнесмени и тарикати с лош имидж или борчове, научи "Телеграф".

Идеята е да управляват изцяло своя компания, но тя да не е регистрирана на тяхно име. Срещу определен месечен наем управляват не само дейността на дружеството и служителите, а и получават пълен достъп до всички банкови сметки, показа проучването. Имат ексклузивни права да се разпореждат с капитала на фирмата, като единствената забрана е да не правят ДДС измами и други злоупотреби.

Цени

Наемът на фирма тръгва от 1000 лв. на месец. За разработен онлайн магазин например цената варира между 2000 лв. и 4000 лв. За по-малката стойност кандидат-наемателят получава цялата платформа, която е разработена и има регистрирани стотици потребители. Ако искате към бизнеса да се включи и изготвянето на рекламни материали, тогава трябва да платите по-скъпата такса. Отдават се още цели шивашки цехове, работещи ресторанти, козметични и соларни центрове в цялата страна, като предимно офертите са за София, Пловдив, Русе, Стара Загора.

Отдават се под наем още тухлени фабрики, както и земеделски стопанства. Сред предложенията е лозарски бизнес край Пловдив с насаждения от 110 декара с капково напояване, шивашки бизнес в Русе с нает персонал и специализирани машини, напълно оборудвани салони за красота в София. Може да се наеме и новорегистрирана фирма, като кандидат-наемателят сам да реши каква дейност да развива.

Условия

Фирмите под наем се отдават чрез трето дружество, което играе ролята на брокер. От него обясняват, че услугата е предназначена за бизнесмени, които или имат недобра репутация, или не искат да афишират името си като официален собственик, или имат лошо кредитно минало. Имат пълен контрол над фирмата и банковите й сметки, като лицето, на което е регистрирана, съдейства по всяко време за дейността и документацията на компанията. Едно от най-важните условия за ползване на услугата е да не се извършват измами и злоупотреба с ДДС.

Ралица Димитрова