Свят

Кличко: Половината от домакинствата в Киев все още нямат електрозахранване

  25.11.2022 12:58             
Кличко: Половината от домакинствата в Киев все още нямат електрозахранване

Два дни след масирания руски ракетен обстрел на украинската електро- и водоснабдителна мрежа половината от домакинствата в Киев все още нямат електрозахранване, предаде ДПА, като се позова на кмета на украинската столица Виталий Кличко.
В една трета от домакинствата в Киев обаче вече е възстановено топлоподаването, обяви Кличко в "Телеграм". По информация от военната администрация на столицата междувременно е било напълно възстановено и водоснабдяването в Киев. Водното налягане все още може да е ниско при някои потребители, добави военната администрация.
Топлоподаването в града също се възстановява. Специализирани екипи извършват спешни ремонти. Веднага щом бъде стабилизирана електропреносната мрежа, мобилната телефонна мрежа също ще заработи във всички киевски квартали.
В сряда след масирани руски ракетни атаки по украинската енергийна инфраструктура беше прекъснато електроснабдяването в цялата страна. Техници ремонтират повредената мрежа денонощно.
По информация от украинската енергийна компания "Укренерго" късно снощи е било възможно да се задоволи около половината от потреблението.
Повечето топло- и водноелектрически централи вече отново произвеждат електричество.