Събития

Боян Минков покани Мъск в Белоградчик СНИМКИ

  23.11.2022 07:13             
Боян Минков покани Мъск в Белоградчик СНИМКИ

Председателят на общинския съвет в Белоградчик Боян Минков изпрати официална покана до милиардера Илон Мъск, с която покани един от най-богатите хора в света на официално посещение в града на скалите. Информацията беше предоставена на "Конкурент", който първи съобщи, че Мъск е харесал снимка средновековната крепост:

https://www.konkurent.bg/news/16691074258239/ilon-mask-haresa-belogradchik

В поканата, подписана от шефа на общинския съвет се припомня, че Белоградчишко е дало на света проф. Виден Табаков, който е работил в НАСА и е част от програмата "Аполо" - изпращала хора на Луната. "Ще Ви покажем не само този феномен - Белоградчишката крепост, но и други уникални за света природни забележителности, с които е известен този край", се казва в писмото, подписано от Боян Минков.

https://www.konkurent.bg/news/16691361822238/balgariya-pokani-ilon-mask-na-zhivo-da-vidi-belogradchishkite-skali-i-nay-staroto-zlato-v-sveta

Какво сподели Боян Минков пред "Конкурент":

"След като световният милиардер Илон Мъск направи реклама на Белоградчишките скали с личния си коментар на снимка на красивия ни природен феномен в Twitter, реших като председател на Общинския съвет на Белоградчик да го поканя да посети това райско кътче. В поста си към собственика на Twitter, инвестиращ ежедневно в космически разработки отбелязах, че освен невероятни природни пейзажи около Белоградчишката крепост, наблизо могат да се видят и безброй други чудеса. Напомних, че тук е родното място и на почетния професор на НАСА - Виден Табаков, работил по програмата „Аполо“ и подготвил полета на Нийл Армстронг до Луната.

Преди време закупих с лични средства изоставената и пустееща родна къща на този виден българин в с.Стакевци, с идеята да бъде реставрирана и превърната в музей, който да напомня на всички за невероятните научни постижения на проф. Табаков и да дава надежда, че човек дори от малко населено място, с упоритост и труд може да стигне и там, където знатни личности не успяват. Отворен съм за всякакъв тип подкрепа тази благородна инициатива да бъде доразвита.

Считам, че ако повече хора забележат и оценят колко значими забележителности имаме около Белоградчик, градът ни най-после ще започне да се подобрява. Очарователно и същевременно малко тъжно е, че някой от толкова далеч си дава сметка за богатствата, които си имаме тук.  А най-хубавото е, че са истински и не са част от виртуална видео игра. Те са наблизо - величествени, оцелели във времето и поставящи на изпитание нас, техните съвременници. Въпрос на отговорност и отдаденост е да се обединим за подобряването на Белоградчик, за да популяризираме красотите си и да развием туризма си, след този дълъг застой. Само така ежедневно ще ставаме свидетели на все повече възхитителни постове и коментари за богатствата ни".

Повече ексклузивни материали по темата ще намерите в следващия брой на в. "Конкурент".