Бизнес България Лайфстайл

Как да разположим мебелите в дневната?

  18.11.2022 14:25             
Как да разположим мебелите в дневната?

Ако ви предстои да промените интериора на всекидневната и да изберете нови мебели, вероятно изпитвате известно притеснение. От особено значение е какви артикули ще подберете, за да направите помещението достатъчно практично и стилно. 

От тази стая очаквате да бъде многофункционална и в нея семейството да се събира, за да гледате телевизия, да разговаряте, да релаксирате или да посрещате гости. Ето защо е добре да разгледате съвременните разтегателни ъглови дивани, които са достатъчно практични и да поберат всички, когато сте в хола. Подходящата мека мебел винаги има ключова роля за удобството и комфорта.

Кои са основните правила за обзавеждане на дневна?

Щом сте се захванали с нелеката задача да организирате обзавеждането по възможно най-добрия начин, ще ви помогнем с няколко идеи, които касаят дизайна на зоната. Специалистите препоръчват, преди да започнете с мебелирането, да обърнете внимание на следните детайли:

  • помислете върху практическата употреба на дневната – какво точно ще правите в хола е много важно, защото от това зависи разположението и вида на мебелите. Ако често каните приятели, ще са ви нужни повече места за сядане. В случай че очаквате най-вече уют и спокойствие, бихте могли да изберете удобен диван с допълнителни релакс функции. Вземете под внимание различните дейности и се опитайте да си представите кой елемент къде бихте поставили;

  • зонирайте пространството – в дневната правите много неща, затова ви предлагаме пред телевизора да разположите мека мебел или холова гарнитура. Това ще е кът за забавления. Ако обичате книгите и имате библиотека я поставете в другия край на стаята, до нея сложете удобен фотьойл и малка масичка за кафе. В случай че разполагате с достатъчно пространство, оформете работен кът с бюро и стол;

  • оставете нужното разстояние между артикулите – дневната е най-използваната стая, но в нея трябва да се усеща и простор. Важно е да се движите свободно и безпрепятствено. Ако стаята е малка, ви препоръчваме да сложите удобен ъглов разтегателен диван. Той ще се адаптира перфектно и няма да заеме много място. Освен това ще имате и допълнителна зона за спане.

Всичко по дизайна на помещението трябва да се обмисли внимателно, преди избора и покупката на обзавеждането. От онлайн магазин Mebelmag напомнят, че артикулите трябва да са достатъчно практични и с подходящ размер, за да изглежда интериорът хармонично.

Как да разпределим правилно мебелите?

Ако предварително си съставите план за организиране на интериора в дневната, ще спестите доста време и нерви. Успешното позициониране на различните елементи в пространството ще позволи на семейството да се чувства удобно и нуждите на всеки ще са удовлетворени. Определете приоритетите си и направете предварителен списък, за да не претрупвате пространстранството.