Бизнес Събития

Търсят наемател на общински терен във Враца

  18.11.2022 14:00             
Търсят наемател на общински терен във Враца

З А П О В Е Д

№ 1795 /16.11. 2022 г.

На основание чл. 44, ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА), чл. 14, ал. 7 във връзка с ал. 2 от Закона за общинската собственост,  чл. 71, ал. 1 и ал. 2 от Наредбата за реда за придобиване, разпореждане и управление с общинско имущество и в изпълнение на Решение  № 741 по Протокол № 49/27.09.2022 г. на Общински съвет – Враца,

 

Н А Р Е Ж Д А М:

 

I. Откривам процедура за провеждане на публично оповестен конкурс за отдаване под наем, за срок от 10 (десет) години, на  недвижим имот, представляващ терен с площ 12 кв. м., част от поземлен имот с идентификатор 12259.1020.321 по Кадастралната карта на гр. Враца, за поставяне на Дигитална информационна мултимедия, съгласно схема за поставяне по чл. 56 от Закона за устройство на територията, издадена от главния архитект на Община Враца.

 

II. Определям начална конкурсна месечна наемна цена на терена, в размер на 240 лв. (двеста и четиридесет лева), съгласно Решение № 741 по Протокол № 49/27.09.2022 г. на Общински съвет – Враца.

 

III. Определям следните критерии за оценка на предложенията.

 

Критерии за оценка и начин на определяне на тежестта им в комплексната оценка - икономически най-изгодното предложение.

Класирането да се извърши на база следните критерии:

  1. К1 - Месечна наемна цена в лева

Кандидатите получават от 1 до 30 точки.

Оценяването се извършва по  формулата: К1 =  Ц (участник)  х 30

                                                                                  Ц (максимална)

където Ц (участник) е предложената от кандидата цена, а Ц (максимална) е най-високата предложена такава.

Тежест на критерия: N1= 0,30

2. К2 – Безплатно рекламно време за Община Враца – минути на месец.

Кандидатите получават от 1 до 70 точки.

Оценяването се извършва по формулата:  К2 =  И (участник)  х 70

                                                                                  И (максимална)

където И (участник) е предложеното от кандидата безплатно рекламно време за Община Враца – минути на месец, а И (максимална) е максималното предложено рекламно време за Община Враца.

Тежест на критерия: N2= 0,70

Комплексната оценка на предложенията на допуснатите кандидати се извършва по  формулата: К=К1+K2

            На първо място да бъде класиран кандидатът,  получил най-висока комплексна оценка К.

 

IV. Определям депозитна вноска за участие в конкурсната процедура в размер на 500.00 лв. (петстотин лева), вносима по сметка на Община Враца в Първа инвестиционна банка АД, клон Враца, BIC FINVBGSF, „Депозити и гаранции“ BG49FINV91503317551728.

 

 

V. Утвърждавам конкурсна документация, както следва:

 

1. Заявление за участие в конкурса – образец;

2. Обща Декларация - образец;

3. Декларация за оглед на имот - образец;

4. Оферта с предложен размер на наемна цена и размер на безплатно рекламно време за Община Враца-образец;

5. Проект на договор за наем;

6. Правила за провеждане на конкурса.

VI. Право на участие в конкурса имат единствено еднолични търговци и юридически лица, които са представили до 17:00 ч. на 06.12.2022 г. в „Център за административно обслужване“ при Община Враца, запечатани в непрозрачен плик, документи, както следва:

 

  1. Заявление за участие в конкурса- по образец;
  2. Обща декларация - по образец;
  3. Декларация за оглед на имот - по образец;
  4. Проект на договор-попълнен без наемна цена и размер на безплатно рекламно време за Община Враца – минути на месец и подписан от участника, че е запознат и е съгласен с клаузите на същия;
  5. Правила за провеждане на конкурса, подписани от участника;
  6. Документ за закупена конкурсна документация - оригинал;
  7. Документ за платена депозитна вноска – оригинал;
  8. Изрично нотариално заверено пълномощно за участие в конкурса, когато кандидатът се представлява от пълномощник – заверено копие „вярно с оригинала“;
  9. Оферта с предложен размер на наемна цена и размер на безплатното рекламно време за Община Враца - по образец.

 

Преди датата на провеждане на конкурса, комисията служебно проверява липсата на изискуеми и непогасени задължения към Община Враца.

 

VII. Стойността на конкурсната документация е 30.00 лв. с включен ДДС и се внася в касата на „Център за административно обслужване“ при Община Враца. Същата се получава в „Център за административно обслужване“ при Община Враца след представяне на вносна бележка за закупуването ѝ.

 

VIII. Конкурсните предложения да се разгледат на 07.12.2022 г. от 10:00 ч. в сградата на Община Враца /Конферентна зала, етаж 3/.

1. Конкурсът да се проведе съгласно разпоредбите на, чл. 71-79 от Наредбата за реда за придобиване, разпореждане и управление с общинско имущество.

2. Оглед на имота може да се извърши след представяне на платежен документ за закупена конкурсна документация и депозит за участие, в присъствието на служител на Община Враца – всеки работен ден до 17:00 ч. на 06.12.2022 г.

IX. Определям седемдневен срок за работа на назначена от мен комисия за провеждането на конкурсната процедура. В този срок комисията да ми представи мотивиран доклад за утвърждаване.

X. Въз основа на резултатите от конкурса, ще издам заповед за класиране и определяне на спечелилия участник, или за прекратяване на конкурса. Заповедта се издава в 3-дневен срок от датата на утвърждаване на доклада и се обявява на официалната интернет страницата на общината, както и в сградата на общинска администрация, на място достъпно за всички заинтересовани лица.

XI. Договор, със спечелилия конкурса участник, ще се сключи в 7-дневен срок от влизане в сила на заповедта за определяне на наемател.

 

XII. Съобщение за провеждане на конкурса да се обяви в един местен ежедневник, на официалната интернет страница на Община Враца, както и в сградата на общинска администрация, на място достъпно за всички заинтересовани лица.

 

Контрол по изпълнението на заповедта ще осъществявам лично.

 

 

КАЛИН КАМЕНОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА ВРАЦА