Свят

Осъдиха на смърт зловеща убийца в Тексас

  13.11.2022 07:10             
Осъдиха на смърт зловеща убийца в Тексас

29-годишна жена от Тексас е осъдена на смърт за това, че през октомври 2020 г. е убила бременна своя позната, за да извлече и открадне плода в утробата ѝ.
Според съдебните документи присъдата на Тейлър Паркър е произнесена в сряда в Тексас след няколкоседмичен съдебен процес, започнал през септември.
В продължение на месеци Паркър е казвала на приятеля си и на роднините си, че е бременна. Тя е публикувала и снимков материал за това в социалните медии и си купила фалшив силиконов корем.
Всичко това е било лъжа. Истината била, че е претърпяла хистеректомия и не може да има дете.
На 9 октомври 2020 г. Паркър отишла в дома на Рейгън Симънс-Ханкок, 21-годишна позната в последните месеци на бременността си, и я намушкала с нож повече от 100 пъти.
След като разрязала стомаха ѝ, за да вземе плода ѝ, тя си тръгнала, оставяйки 3-годишната дъщеря на жертвата да спи в друга стая.
Скоро след това Паркър е арестувана зад волана на автомобила си на около 9 мили (15 км) от мястото на убийството. Новороденото било в скута ѝ. Тя казала на властите, че току-що е родила. Бебето било хоспитализирано, но не оцеляло.
Паркър е съдена в малкия град Ню Бостън, източно от Далас.
Няколко седмици преди убийството Паркър е започнал да търси бременни жени в магазини и родилни отделения, според показанията на полицията по време на процеса.
Малко преди събитията тя е гледала множество видеоклипове с раждания и цезарови сечения./ БГНЕС