Бизнес Събития

Лидерът на пазара „Строител-Криводол“ става на 30 години днес

  10.11.2022 09:17             
Лидерът на пазара „Строител-Криводол“ става на 30 години днес

Една от най-търсените фирми в Северозапада „Строител-Криводол“ навършва днес 30 години. Дружеството, което се ръководи от двама управители - инж. Спас Спасов и арх. Мариел Спасов, върви по стъпките на своя баща инж. Васко Спасов, като надграждат постигнатото от него с нови и успешни проекти. Те са уверени в своето ръководство и възможности заради натрупания богат опит от реализираните обекти.

„Строител-Криводол“ ЕООД съществува от 1975 г. като общинска фирма „БКС“ към Община Криводол. Преди това е била поделение на „БКС“ - Враца. На 10 ноември 1992 г. се преобразува в ЕООД – общинска собственост с предмет на дейност: благоустройство и комунална дейност, строително-монтажна дейност, преработка на инертни материали, изработка на изделия от метал и железобетон, транспортни и изкопни работи и др. От 2000 г. „Строител-Криводол“ ЕООД става собственост на „Строител 2000“ АД – частна собственост на 100%.
Преди 30 години - в далечната 1992 година, фирмата разполагала с няколко автомобила, стар бетонов възел и метален цех. Персоналът едва наброява 25 човека.  
В началото на своето развитие „Строител-Криводол“ ЕООД е извършвала основно благоустройствени и комунални услуги. В последствие увеличава обхвата на  строителните си дейности, като строи пътища, свлачища, диги, мостове, водопроводи, канализации, площадни и тротоарни пространства, а също така строи и ремонтира сгради – административни, промишлени и жилищни по всички части: архитектурно строителство, водоснабдяване и канализация, електрическа инсталация – до пълно завършване. Поддържала е 12 години Републиканската пътна мрежа на територията на ОПУ Враца в рамките на 100 км. и над 50 км. общинска пътна мрежа до 2012 г.
През 2014 г. фирмата изгради собствена асфалтова база - модел MARINI MAP120 – Co.08/00, с производителност 160 тона/час, за  производство на неплътен и плътен асфалтобетон.
През 2018 г. се въведе в експлоатация технологична линия за производство на фракции, включваща следните активи: Трошачно – пресевна инсталация с производителност 150т/ч, Верижни багери 2 броя и 1 брой  мотокар, като част от технологичния процес за производство на фракции.
През май 2021 г. „Строител-Криводол“ ЕООД разшири сферата си на  дейност, като започна извършването на международен транспорт на товари. Първоначално бяха закупени три нови тира, които в момента вече са 12.
През юли същата година фирмата закупи и бензино-газстанция, и отново разшири своята дейност с търговия на течни горива на дребно, като на територията на обекта има автомивка, която освен измиване на коли, предлага пране не килими, ремонт, монтаж и демонтаж на гуми.   
Заложените цели и очакваните резултати за този 30 годишен период са в съответствие с корпоративната политика, която предприятието съблюдава в цялостната си дейност, като един от големите работодатели в региона. 
В момента фирмата разполага с три основни производствени бази на площ над 70 дка, съвременен бетонов възел – за производство на различни видове бетонови смеси; асфалтова база – за производство на три вида асфалтови смеси; трошачна инсталация – за производство на различни видове фракции; пресевна инсталация за пясък и филц; 30 броя пътно-строителни машини; 45 броя товарни автомобили; 10 специализирани автомобили; метален цех; обособен арматурен двор; стационарна техника; електронна везна; ведомствена бензиностанция; производствени халета – за производство на всякакви видове бетонови и стомано-бетонови изделия; бензиностанция, автомивка и 12 тира.
От момента на създаването си фирмата е изпълнила над 500 обекта, с обхват на дейност: укрепване на дребно мащабни инфраструктурни съоръжения на реки; обновяване и доизграждане на туристическа инфраструктура; ремонт, реконструкция и рехабилитации на пътища; високо и ниско строителство; водоснабдяване и канализация; спортна инфраструктура; детски площадки и градини; паркове; площадни пространства и мостове; енергийна ефективност на сгради.
„Строител-Криводол“ ЕООД предлага качество, бързина и гаранция на строителните услуги. Утвърдил се е като надежден, лоялен и коректен партньор през годините.
Днес в „Строител-Криводол“ ЕООД работят 88 квалифицирани работници и служители с дългогодишен опит в строителната дейност и производството на строителни материали, които са част от голямото семейство на „Строител-Криводол“ ЕООД.