Крими

ИСТОРИИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА: Син криел месеци наред мъртвата си майка, за да й взима пенсията

  03.11.2022 11:43             
ИСТОРИИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА: Син криел месеци наред мъртвата си майка, за да й взима пенсията

Син крил месеци наред мъртвата си майка, за да й прибира пенсията, съобщиха жители на врачанското село Манастирище.

Цветелин Димитров бил задържан преди няколко дни, след като властите открили, че укрива трупа на родителката си. Тялото било зазидано в кухнята.

Униформените били призовани от кмета на селото, след като в местния магазин хората заговорили, че синът, познат като Цеци Яричката, не купува памперси за болната си майка, която била прикована на легло.

Виждалите какво ли не служители на реда били шокирани от гледката на мумифицирания труп на възрастната жена. Останките й били откарани в Съдебна медицина – Враца, където се очаква да й бъде издаден смъртен акт. Според предварителния анализ, трупът бил на поне 10 месеца, което означава, че мъжът е крил майка си от началото на годината.

50-годишният син, който живее без постоянни доходи, е криел за смъртта, за да има от какво да живее, твърдят местните. Той бил арестуван от властите, но вече е освободен и се разхожда из улиците в Манастирище. Най-вероятно властите ще го погнат за незаконно присвояване на пари.

Цеци Яричката е безделник, който злоупотребява с алкохол. Той е на път да остане и без дом, след като е разпродал керемидите на покрива, а някои от стените в родната му къща се клатят заради безхаберието на стопанина.