Събития

Възпитаничка на СУ „Никола Войводов“ -Враца с първа награда от национален конкурс

  26.10.2022 15:00             
Възпитаничка на СУ „Никола Войводов“ -Враца с първа награда от национален конкурс

Вече са известни победителите от IV-тия Национален конкурс за детска рисунка „Българските просветители и будители“, посветен на 1 ноември - Деня на народните будители. Деца от 7 до 17 години рисуваха своите идоли от историята.

Конкурсът, ознаменуващ делото на българските просветители, книжовници и революционери – будители на възраждащия се национален дух, на стремежа към образование и книжовност, е организиран от „Сдружение Азбукари“ и Единение „Българи за България.

Хилядите детски творби, пристигнали от цялата страна,  са оценени от компетентно жури от художници и ръководители на детски школи по рисуване,  заедно с екипа на „Сдружение Азбукари“ в Съюза на българските художници. С тежката задача да изберат най-добрите сред най-добрите се заемат художниците Долорес Дилова, Николай Маринов, Татяна Антонова, Дарина Цурева и Ева Тенева - Зайков.

Сред най-малките от I до IV клас първата награда е за Рая Спасова на 10 години от СУ „Никола Войводов“ във Враца.

Втора е Юлия Биран на 9 години от ОУ „Пейо Яворов“ в Бургас. Трета е Надежда Вълкова на 9 години от ОУ „Пейо Яворов“ в Бургас.

На специална церемония отличените деца ще получат награди и изненади от „Сдружение Азбукари“ и Единение „Българи за България“.