Лайфстайл

За какво още можем да използваме бебешките мокри кърпички?

  03.10.2022 14:40             
За какво още можем да използваме бебешките мокри кърпички?

Мокрите кърпички се използват от майките, за да почистят детето, когато нямат наблизо достъп до вода, дезинфектант или сапун. Те са нежни към бебешката кожа, не предизвикват раздразнение и са винаги на разположение в много екстремни ситуации.

Те обаче могат да се използват за много други неща в ежедневието и да са ви от полза в различни ситуации. В следващите редове ще посочим част от тях. 

За почистване на обувките

В кърпичките няма вредни материали и  химикали. Те могат да послужат за почистване на кожа, текстил или друга материя, без да се притеснявате, че можете да ѝ навредите. Най-хубавото е, че винаги се намират в чантата и ще са под ръка във всеки момент. 

За прах

Ако искате да си спестите прането на парцали за многократна употреба, то можете да използвате мокрите кърпички. Те ще премахнат излишния прах, а пък вие няма да перете.

Премахване на петна от настилка или килим

Ако детето ви е изцапало килима или ламината, можете да използвате мокрите кърпички. Бебешките кърпички няма да оставят петна по килима или да наранят ламината.

Почистване на клавиатурата

Бебешките кърпички могат да се използват и за почистване на клавиатурата. Те са достатъчно силни да унищожат микробите от тези толкова използвани неща, както и от мишката.  Почистване на грим Те са нежни към кожата и с тях лесно ще премахнете грима.  Не причиняват раздразнение или зачервяване на очите. Можете да спокойно да ги използвате вместо козметика. 

Успокояване на кожата 

В бебешките кърпички имат различни успокояващи съставки. Поради това те са подходящи за успокояване на кожата след слънце, вятър, прах и други дразнещи вещества. Нужно е само да разтриете засегнатото място с мократа кърпичка, а след това да нанесете лечебното средство.

Почистване на шкафовете

В тях често влиза прах, дори да не предполагаме за това. С мокрите кърпички лесно ще можете да почистите шкафа, без да отделяте много време. С тях ще ги избършете качествено и след това няма да се занимавате с пране на парцали и други подобни неща. 

Премахване на петна от дезодоранти

Бебешките кърпички могат да ви бъдат от полза и при премахване на петната от дезодоранти. Трябва  да разтриете с кърпичката засегнатото място, а след това да го сложите да се пере. Ако искате можете да изперете дрехата на ръка, като следвате указанията, които са посочени на етикета.

Почистване на прозорците на автомобила

Докато шофирате по стъклата полепват различни мушички и мръсотия. Можете лесно да я премахнете, като използвате бебешки мокри кърпички. Те ще ви свършат работа, без да замазват прозорците.