Събития

Ротари Клуб Враца посети Грузия СНИМКИ

  30.09.2022 15:00             
Ротари Клуб Враца посети Грузия СНИМКИ

В изпълнение на инициативата "Да се отворим за света", представителна група от членове на Ротари Клуб Враца посети Грузия от 21 до 27 септември. Целта на посещението организирано от президента на клуба, беше осъществяване на контакт с Ротари клуб " Тбилиси Академия" и обсъждане на възможности за реализиране на съвместни проекти. Посещението съвпадна с националния ни празник Деня на независимостта 22 Септември, който беше отпразнуван по подобаващ начин в присъствието на основателката на клуба Тамара Цинцадзе, президента и президент елект. 

„Особено ползотворна беше срещата в седалището на клуба където в приятелска и непринудена атмосфера се размениха флагове и подаръци. Потопихме се в атмосферата на традиционните грузински наздравици пълни с дълбока народна мъдрост, които ни откриха широката грузинска душа готова да приеме с отворени обятия всеки приятел. Пред нас се отвориха  нови възможности за съвместна работа и проекти, които предстои да обсъдим в детайли преди да пристъпим към действие“, каза Валентина Ангелова, президент на Ротари Клуб Враца.

Особено място в програмата зае посещението на ротарианците в Българското посолство в Тбилиси и срещата с Посланик В. Вълканов, който направи един задълбочен анализ на Българо-грузинските отношения и дейността на посолството на територията на Грузия и обеща подкрепа за реализацията на клубни проекти. 

От своя страна президентът на клуба В. Ангелова запозна посланика с постиженията на клуба за последните 20 години от създаването му и изрази желанието на неговите членове да се включат в проекти с които да подпомогнат местната общност. Посланик Вълканов получи в дар юбилейната плакета на Ротари Клуб Враца и картина от врачанския художник Ц. Илиев.

Програмата включваше и посещение на забележителности в столицата и в различни райони на страната, както и дегустация на прочутите грузински вина.

Тази първа по рода си инициатива допринесе за обогатяване на нашите клубни  контакти и възможности да служим не само у нас, но и в други страни и показа за сетен път , че приятелството е без граници, а ротарианците са тези , които го поддържат живо и неразрушимо.