Лайфстайл

Защо НИКОГА да не оставяте празна бутилка на масата?

  30.09.2022 09:30             
Защо НИКОГА да не оставяте празна бутилка на масата?

Може и да сте чували, че върху масата не бива да се държи празна бутилка, докато човек се храни. Дали обаче някога сте се питали защо е така? Смята се, че празната бутилка, оставена върху повърхността на масата, може да предизвика безпаричие и нищета.

Не е желателно и човек непрекъснато да духа топлите напитки, защото е прието, че това може да доведе до прогонването на късмета в живота му.

Според народните вярвания една празна бутилка е символ на безработица. Семействата, които не спазват това и я държат на масата си, непрекъснато минават през трудности, премеждия и изпитания.

Някои хора дори вярват, че ако празната бутилка е в близост до жена, това означава, че съвсем скоро могат да я сполетят неуспехи в личен план или пък здравословни проблеми. Счита се още, че този вреден навик може да повлияе негативно и върху майчинството.

Празната бутилка се приема като убежище на злите духове. Ако тя прекара продължително време върху масата, в семейството ще се появят скандали, кавги и неразбирателства.

Няма как да сме сигурни дали наистина ще се случи така, но за предпочитане е да се придържате към това правило и веднага, щом бутилката е празна, да я хвърлите в кофата с отпадъци или да я преместите на друго място.

Какви предмети още не бива да държим върху масата за хранене?

• Ножове;

Факт е, че ножовете са част от кухненската посуда и няма как да липсват в домакинството ви, но не е желателно да ги държите на масата, освен ако не става въпрос за онзи сервиз, предназначен за рязане на пържолата в чинията.

• Празни купи;

Ако салатената купа е празна, незабавно я отсервирайте. Това е признак за бедност и рано или късно може да ви споходи.

• Монети.

Не дръжте дребни пари върху масата, защото винаги ще разполагате с оскъдна сума. Ако обаче пъхнете голяма банкнота под покривката, това вече е друго – много вероятно е скоро да забогатеете.