Лайфстайл

Не съхранявайте ТЕЗИ неща под спалнята

  29.09.2022 14:40             
Не съхранявайте ТЕЗИ неща под спалнята

Ако спалнята или леглото ви може да се вдига, вероятно има място за съхранение на багаж или други вещи. Може би се чудите какво да сложите там, за да ви бъде подръка? Това не знаем, но можем да ви кажем какво в никакъв случай да не държите под леглото си.

Куфари – празните чанти и куфари е добре да се съхраняват извън спалнята – в килер, мазе или друго помещение. Може да ги поставите под леглото, ако ги използвате да съхраните в тях някакви дрехи или обувки. Иначе не трябва да заемат това пространство. 

Дрехи – спално бельо или други дрехи може да сложите под леглото, но те трябва да бъде в кутии за съхранение. Така ще ги предпазите от прах, мухъл и всякаква друга мръсотия. Разбира се, че ще трябва да ги изперете, преди да ги носите, но все пак, ако са прибрани в кутии, ще са една идея по-чисти.

Предмети, които ви трябват – има ли нужда да казваме, че дрехи, обувки или други вещи, които ви влизат в употреба често, не трябва да се държат под леглото. Иначе трябва непрекъснато да вдигате леглото, да изваждате и прибирате нещата.

Тежки предмети – не е удобно за вас, защото ще трябва да ги вдигате. Ако пък ви потрябват, ще се наложи не само често да вдигате леглото, а и да вадите съответните вещи. Освен това, ако долната част стига до пода, може да го надраскате с тях.

Кутии без колела – става дума за кутиите за съхранение, в които може да слагате различни неща. Ако те обаче нямат колелца, при вадене или подреждането им, лесно ще повредите или надраскате пода. Идея е вместо колела, да залепите гумени подложки, за да може кутия да бъде отделена от пода. 

Якета и пуловери – къде да сложим обемните зимни дрехи, ако не под леглото. Ако го правите, гледахте да бъдат в пликове, затворени в вакуум. Те са много практични, защото изсмукват излишния въздух и смаляват значително обема на дреха. Така може да съберете повече неща под леглото, а и вещите ще са прибрани в пликове и няма да се цапат.

Вещи, навяващи носталгия – според Фън Шуй тези елементи носят негативна енергия и ще отнемат качествения ви сън, ако са под леглото. Махнете всички сувенири, снимки и предмети, които ви навяват носталгично чувство.

Неща, които не използвате изобщо – ако не ги ползвате изобщо, просто ги изхвърлете. Едно е да сложите коледната украса, която ще ви трябва на следващата година, друго е да сложите неизползваеми дрехи, които не смятате да носите. Не трупайте, просто разчистете.

Допълнително спално бельо – определено не е удобно да вдигате леглото, особено ако е през нощта и сте в полузаспало състояние. Най-добре го сложете да по-лесно достъпно място.