Здраве Събития

ДОБРОТО Е ЗАРАЗНО! Откриха обновеното АГО във врачанската болница

  29.09.2022 13:46             
ДОБРОТО Е ЗАРАЗНО! Откриха обновеното АГО във врачанската болница

Откриха обновеното акушеро-гинекологично отделение на врачанската МБАЛ „Христо Ботев“. То стана факт, благодарение кампания, подета от Сдружение „Врачанофили“, в което влизат Мартин Харизанов, Николай Николов и Владимир Миленков. Преди около година на благотворителна вечер с участието на Братя Готвачи бяха събрани почти 35 000 лева. В последствие в кампанията се включиха общественици и бизнесмени, с което събраната сума надхвърли 40 000. Средствата бяха вложени в основния ремонт на стаите за родилки. В акцията се включиха и хора от болницата, които събраха 3 000 лева, за да се купи гипсокартон.

В отделението, където доскоро мазилката от таваните падаше върху главите на родилките, вече е удоволствие да се влезе. Топлите багри, в които са боядисани стените, луксозното обзавеждане и собствените санитарни възли придават допълнителен уют. АГО-то беше оборудвано и с 20 специализирани легла.

На церемонията днес дойдоха много хора. Всички те се поздравиха с реализираната задача. Сдружение „Врачанофили“ – Мартин Харизанов, Николай Николов и Владимир Миленков, с Братя Готвачи – Руслан Гърдев и Йонко Дяков също уважиха церемонията. Представители на бизнеса, участвали в благотворителната вечеря, директорът д-р Петър Керемедчиев и началници на отделения бяха част от официалните лица.

"Когато правиш добро, то наистина може да бъде заразно. Моята мечта, както и призива ми към всички вас, е тази кампания да продължи и да ремонтираме целия етаж. За мен в това отделение се ражда бъдещето на Враца. Имаме едни от най-добрите специалисти в България и те заслужават да работят в нормални условия", каза Харизанов, който преряза лентата.

Отец Аспарух отслужи водосвет.