Животновъд от село Крива бара се прави малка мандра, за да преработва млякото, което дават кравите и биволиците във фермата му. Предприемачът няма да изкупува чуждо мляко.Стопанинът вече е стартирал , става ясно от инвестиционното предложение.
Мандрата ще е в бившия стопански двор на Крива бара. Наред с малкия цех ще има и магазин, в който да се предлага продукцията. Площта на производственото хале е 31 квадрата. Около него трябва да бъдат обособени санитарни помещения, складове, термостатна камера. Има транспортен достъп.
Фермерът ще преработва дневно 300 литра краве и биволско мляко. Очакваната продукция е по 40 килограма сирене, по 30 кг кашкавал и 150 кг кисело мляко, като количествата са разпределени в различни дни. Суроватката ще се събира в резервоар, за да бъде използвана за храна на животните.