България

Калина Станева е новата водеща на „Малки истории“

  22.09.2022 18:40             
Калина Станева е новата водеща на „Малки истории“

От новия програмен сезон, водещ на предаването „Малки истории“ е журналистката Калина Станева.

Тя e завършила философия в СУ „Св. Климент Охридски", има 20 годишен стаж в електронните медии, като през цялото това време е водещ и редактор в БНР. Освен с многобройните проекти, с които се е занимавала през годините, Калина е работила и за няколко предавания в обществената телевизия. Работила е като сценарист, редактор и репортер в предаванията „Отблизо с Мира", „Здравето отблизо" и „Джинс". В последните два сезона на социалното предаване „Малки истории" Калина Станева е човекът, който стои зад обектива на репортажите, а от септември вече е пред камерата.

„За мен е изключително удоволствие да работя именно за това предаване и заедно с гостите да вникваме в малките истории на обикновените хора, които дават съвсем различен и често много по-дълбок поглед върху живота, който иначе всякаш ни изтича през пръстъте. Всяка една история е един малък урок по мъдрост. От както съм водеща вече имам много по-задълбочен поглед над живота.“, споделя Калина Станева

 

Гледайте „Малки истории“ от понеделник до четвъртък от 16:30 ч. и в петък от 14:00 ч.

по БНТ 1.

 

За предаването

Предаването „Малки истории“ е част от социалния слот на БНТ 1, стартирал в ефира на обществената телевизия на 6 декември 2011 година.  От понеделник до четвъртък, от 16:30 часа, се излъчва кратък, 10 минутен документален разказ, представящ по една човешка история на някой от различните групи в неравностойно положение. В петък от 14:00 ч. се излъчва едночасово публицистично социално ток шоу, в което се дискутират проблемите и въпросите, които поставят историите през седмицата. Търсят се конкретни решения, чуват се различни мнения и гледни точки, инициира се реална подкрепа и промяна в живота на хората в неравностойно положение и обществото ни като цяло.