Избори Интервю

Мартин Харизанов: Моята кауза е свързана с младите хора

  21.09.2022 08:30             
Мартин Харизанов: Моята кауза е свързана с младите хора

Г-н Харизанов, Вие и лидерът на ГЕРБ се поклонихте пред подвига на двамата загинали полицаи в Бургас. Защо Бойко Борисов избра точно вас да отдаде почит заедно?

Познаваме се с г-н Бойко Борисов още откакто бях дете. Малко хора знаят историята ми. Тя е много лична и досега не е споделяна. През далечната 1991 година, когато бях само на годинка, моят баща Николай Харизанов и колегата му Валери Младенов, загиват в тежка катастрофа с полицейския им автомобил. Те са били служители на МВР и губят живота си по време на изпълнение на служебния си дълг. Тежкият инцидент се помни и до днес от врачани. Имам по-голям брат, който тогава е бил на седем години.  Майка ми Детелина Харизанова, която е учител по биология, изпада в тежката ситуация да отгледа две момчета с една учителска заплата. Г-н Борисов, като главен секретар на МВР е първият човек, който ни подаде ръка. Това стана чрез инициативата, която той стартира и продължава и до днес, а именно подкрепа за деца на загинали служители по време на изпълнение на служебен дълг в системата на МВР. За всяко такова дете имаше лятна и зимна почивка и различни ваучери за покупки от определени магазини. Имахме нужда от подобна подкрепа, която позволи на семейството ни по-лесно да премине през трудностите, които стояха пред майка ми. Връзката ми с Борисов не е партийна, а чисто човешка, още от ранно детство. Когато се случи трагедията в Бургас миналия месец, решихме да отидем с г-н Борисов заедно, за да вдъхнем, макар и трудно в такъв момент, надежда на почернените семейства, че няма да бъдат забравени, а напротив, ще бъдат подкрепяни.

Как виждате участието си в тази предизборна кампания. Тя е първата за вас като областен координатор на МГЕРБ във Враца и секретар на общинската структура?

За да имам честта да заема тези отговорни позиции, причината е моята всеотдайна работа, заедно с моите колеги, в предишни предизборни кампании- парламентарни и местни. Целта на отбора на ГЕРБ е да надградим постигнатото, да върнем доверието на още повече наши съграждани, че партия ГЕРБ е единствената, която има експертизата да се справи с тежката криза, защото вече е показвала че може да изведе страната от подобна сложна ситуация, в която се намират всички сектори. Силно притеснен съм от това, което позволихме да стане в държавата с  управленските експерименти, които трябва да платят хората. Ядосан съм от безразличието на младите, че позволихме да се стигне дотук. Те трябва да са движещата сила в една държава. Според мен народът ни много бързо свиква с хубавото и го приема за даденост.

Кои са най-често задаваните въпроси към Вас от избирателите и кои са най-големите им страхове?

В такава тежка криза въпросите са много. Като млад човек се вслушвам в думите на всеки. Най-честите въпроси са свързани точно със страховете на хората. Притеснени са за отоплението тази зима, битовите сметки, изтънялата потребителска кошница, горивата  и галопиращата инфлация във всички сектори. Тревожат се, че политиците по всякакъв начин се мъчат да разединят народа ни и навсякъде се сее омраза. Ние от ГЕРБ не сме нито популисти, нито спасители, а с работа, дисциплина и най-вече поемането на отговорност , която определено липсва на бившите управляващи, сме готови да изведем страната от блатото на промяната.

Кои партии са силните играчи според Вас?

Благодаря ви за въпроса. Играчи много. Политиката не е футболен мач, в който да се упражняваме. Ние не играем и не продаваме мачове. Ние имаме отбор, има експертиза, имаме ясна програма и управленски опит и ще спечелим категорично мача.

Ако бъдете избран за депутат, кои политики ще подкрепяте, в кои сфери ще бъдете най-полезен в парламента?

За мен приоритет и лична кауза е задържането на младите хора в Северозападна България и успешната им реализация. Това вече показаха и различните ми инициативи през последните пет години. Друга насока, в която работя е социалната сфера. Многократно оказвах помощ и подкрепа на различни групи нуждаещи се хора от обществото ни. Ярки примери за това са всички дейности, с които са занимавам- като се започне от ремонта, обновяване и обзавеждане на родилното отделение до социализацията на пенсионерските клубове в областта. За мен темата регионално развитие и туризъм са също много важни, защото крият изключителен потенциал и ресурс, който не е използван рационално и пълноценно. За финал мога да дам дума, независимо дали ще бъда народен представител или не, че ще продължа да работя със същия хъс и енергия, както досега. И ще чувам гласа на хората, който досега винаги е бил мой коректив.

 

С №24 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове са престъпления!