Събития

Благотворителна акция в СУ „Васил Кънчов“ – Враца СНИМКИ

  20.09.2022 15:00             
Благотворителна акция в СУ „Васил Кънчов“ – Враца СНИМКИ

С вяра в доброто и много надежда започна новата учебна година в Средно училище „Васил Кънчов“ – гр. Враца.

През изминалата учебна година Ученическият съвет при СУ „Васил Кънчов“ предложи и осъществи няколко мащабни благотворителни инициативи. Да правиш добро, е призивът и убеждението, което води нашите ученици.  Затова и новата учебна година започна с благотворителна инициатива.

Ученическият съвет при СУ „Васил Кънчов“ организира и проведе инициативата „Подари живот вместо цвете на 15. септември“. В навечерието на  първия учебен ден във фоайето на училището беше поставена кутия за дарения, които да помогнат в трудната битка на един малък герой, които не беше сред съучениците си на този празничен ден - Антон Боримечков от гр. Бяла Слатина, диагностициран с левкемия и нуждаещ се от лечение, което е непосилно за неговото семейство.

Благотворителната инициатива приключи днес и събраните средства са в размер на 3222,48лв. Те ще бъдат преведени по дарителската банковата сметка на Антон и всички ние силно  се надяваме да успеем да върнем надеждата в неговите очи.

Ръководството на СУ „Васил Кънчов“, целият колектив и Ученическият съвет искрено благодарим на всички родители и ученици, които бяха наши съмишленици и отвориха сърцата си в името на добротворството. Желаем на Антон сили, кураж и вяра, защото вярата е тази, която променя света и живота… към по-добро!