Крими

Откриха над 60 кубика незаконни дърва, а стопаните жестоко си изпатиха и ще стоят на студено

  30.08.2022 11:07             
Откриха над 60 кубика незаконни дърва, а стопаните жестоко си изпатиха и ще стоят на студено

Масова акция за установяване на незаконни дърва се е провела през последните 24 часа на територията на област Враца. Униформените са обиколили десетки къщи и дворове и са открили над 60 кубика незаконни дърва и 30 дървени трупи в различни имоти и в различни населени места в областта.

Специализираната полицейска операция е във връзка с борбата с дървената мафия, а хората, които са дръзнали да се снабдят с незаконен дървен материал за топлото през зимата на по-ниска цена си изпатиха и ще стоят на студено.

От областната дирекция на полицията във Враца уточняват, че вчера за времето от 6.30 до 12 часа е извършена полицейска проверка в  дом в село Три кладенци, обитаван от лице на 27 години. Там са намерени и иззети 30 дървени трупи. След извършената проверка е установено, че вещите са предмет на кражба от имот в същото село.

По време на същата акция е извършена полицейска проверка в частен дом в Бяла Слатина, собственост на лице на 56 години. Установено е, че същият съхранява незаконно придобит дървен материал -  4 кубически метра дърва за огрев от  „Цер“ без контролна горска марка /КГМ/ и документ за произход, на стойност около 400 лева. Проверка е направена и в дома на 37-годишен в града, като се оказало, че съхранява незаконно придобит дървен материал -  4 кубически метра дърва за огрев от  „Цер“ без КГМ и документ за произход, на стойност около 400 лева. Тарашен е дома и на човек на 66 години от града, който същи имал 4 кубически метра дърва за огрев от „Цер“ без КГМ и документ за произход,  на стойност около 400 лева.

Униформените са обиколили още 5 имота в града, където са открили общо 32 кубика незаконни дърва за около 3200 лева.

Акция е проведена и в село Габаре, където само за вчерашния ден са проверени 5 къщи. В имотите са открити 16 кубика незаконни дърва за около 1600 лева.

За всички установени случаи са образувани или бързи производства или заявителски материали.