Крими

Цистерна с газ и джип се удариха на Е-79, има 7 ранени СНИМКИ+ВИДЕО

  22.08.2022 20:23             
Цистерна с газ и джип се удариха на Е-79, има 7 ранени СНИМКИ+ВИДЕО

Цистерна с газ и джип "Тойота" са се ударили челно на главния път Е-79 малко преди ботевградското село Новачене. По предварителна информация седем души са закарани в "Пирогов", сред които и деца.

Районът е отцепен, движението е спряно в двете посоки. Колите изчакват на място или използват обходен маршрут по път II-16 - София, Своге, Мездра в двете посоки.

Три деца са в много тежко състояние след инцидента. Пострадали са и четирима възрастни. Възможно е да има и други ранени при катастрофата, съобщи бТВ.

Към мястото на произшествието са били изпратени шест линейки.

Две момчета са в противошокова зала на „Пирогов. Едното е на 12 години, с черепно-мозъчна травма, другото е на 14 години, в кома, също с черепно-мозъчна травма.

60-годишен шофьор е с политравма, с множество тежки наранявания. Той е в противошокова зала на "Пирогов". 54-годишен мъж е също с политравма, приет в болница „Св. Анна“

Сигнал за инцидента е подаден в 18:01 ч.

"Това, което знам е, че цистерната е била с 15 тона газ и се е обърнала. Екипи на пожарната и полицията са там. Сама аз не съм допусната до мястото на инцидента, защото е окупирано от тирове", каза кметът на близкото село Новачене Катя Петрова.

По-късно от МВР съобщиха, че по първоначална информация малко преди 19 часа челно са се ударили цистерна и джип, в който са пътували 7 души. Незабавно към мястото на инцидента са изпратени екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ. 

Шестима пострадали са транспортират към болнични заведения. Предстои на мястото на произшествието да бъде извършен оглед и да се изяснят всички факти и обстоятелства, довели до тежкия инцидент.