Крими

Само в „Конкурент“: Говорят жертвите на клането в Брусен, нападението било брутално СНИМКИ и ВИДЕО

  27.06.2022 11:15             
Само в „Конкурент“: Говорят жертвите на клането в Брусен, нападението било брутално СНИМКИ и ВИДЕО

Жертвите от клането в село Брусен проговориха единствено пред „Конкурент“ за случилото се.

Масов бой и клане с брадви се разигра в Мездренско

Най-пострадалият – Фердо и сестра му още са в тежко състояние, като жената, която има 6 деца, не може да се отърси от преживения ужас и силните болки от отрязаните й пръсти.

Двама души от клането в Брусен са в тежко състояние СНИМКИ

Младият мъж разказа, че всичко е станало заради 20 лева, които собственичката на пункта за събиране на билки искала да му удържи, тъй като негов роднина й ги дължал. Фердо обаче не бил съгласен с нея и си поискал цялата сума от събрания липов цвят или да му върне предадената липа. По думите му тогава жената се развикала, дръпнала му цигарата от ръката, хвърлила я в лицето му и го бутнала на земята. Като се изправил тръгнал към халето, за да си вземе билките и там бил брутално нападнат от работници. С него била приятелката му, която се опитала да спре нападателите, но без успех, а по-малката й сестра, която също била с тях извикала на помощ роднини.

МВР-Враца: 5-има са задържани за клането в Брусен

В момента, в който близките на пострадалите се приближили до пункта видели как един от работниците посяга с брадва в гърба на Фердо, а сестра му Татяна се опитва да го спаси и слага ръката си на гърба му, а след секунди остава без няколко пръста.

Близките на пострадалите и самият Фердо обясняват, че ако не е била постъпила така, то той е нямало да оцелее.

Единственото, което в момента заявяват, че търсят Фердо и роднините му е справедливост, разследване, съд и виновниците да си получат заслуженото.

Вижте във ВИДЕОТО какво точно, се е случило и в какво обвиняват Фердо и близките му собственичката на пункта и нападателите: