Крими

Масов бой и клане с брадви се разигра в Мездренско

  24.06.2022 17:28             
Масов бой и клане с брадви се разигра в Мездренско

Четирима са ранени, двама от тях са в тежко състояние

 

Масов бой и клане с брадви се разигра към 15 часа този следобед в мездренското село Брусен.

Според първоначална и непотвърдена от МВР информация брат и сестра роми брали липов цвят и отишли да го предадат в местен цех за преработка на билки, в който работят цигани от Роман. Мъжът и жената - Фердо и сестра му, имали уговорка с купувачите за определена цена, но когато пристигнали, един от тях им казал, че ще вземе липата за 20 лева по-малко от договореното, тъй като имали стара разправия за прасе. Така се стигнало до скандал.

Словесната битка прераснала в бой, при което единият от купувачите извадил брадва, ударил с нея 30-годишния Фердо от Брусен в областта на гърба и той паднал на земята. Мъжът замахнал втори път с секирата към главата на падналия на земята, при което сестрата на ранения се опитала да го предпази и брадвата отсекла два от пръстите ѝ на едната ръка.
Пострадалите веднага се обадили на свои роднини от Брусен, които минути по-късно пристигнали на адреса въоръжени с вили и започнал жесток бой между двете мургави команди
Свидетели на кървавата свада подали сигнал на спешния телефон 112. Към адреса били изпратени екипи на полицията и 3 линейки, които да транспортират до Спешното в Мездра ранените. Според очевидци имало четирима ранени, двама от тях са в тежко състояние. Двама от нападателите са получили сериозни наранявания по главата. Заради жестокия побой са задържани четирима в районното управление на Мездра.

В момента на мястото има 7 патрулки и обстановката вече е спокойна. Близките на Фердо обаче готвят вендета, затова полицейското присъствие ще остане засилено тази нощ.

Целият район е отцепен с ленти от полицията, като на мястото работи група от Мездра, която трябва да изясни причините за кървавия екшън.

Кървавият екшън се е разиграл в мездренското село днес, когато врачанският владика отслужи водосвет в Брусен:

https://www.konkurent.bg/news/16560804924282/vrachanskiyat-mitropolit-grigoriy-otsluzhi-arhiereyski-vodosvet-v-brusen-