Бизнес Събития

Инвеститорите натискат да правят бизнес във Враца

  11.01.2022 06:00             
Инвеститорите натискат да правят бизнес във Враца

Неочакван подем и икономически растеж очаква Враца през настоящата година, установи проучване на „Конкурент“. На фона на инфлацията в страната, ръстът в цените на основните стоки и услуги, и на горивата, градът под Околчица може да се окаже истински оазис за предприемачи и бизнесмени със солидни банкови авоари. Екипът на Калин Каменов прави чудеса, за да привлече капитали.

https://www.konkurent.bg/news/16417872483929/vdigat-moderen-kompleks-kray-vratsa

До края на 2022-а се очаква да отворят най-малко два нови хипермаркета – единият за техника, а другият за продажба на храни и хранителни продукти. В процес на строителство е и трети в ж.к. „Сениче“, където инвеститор е бившият областен управител Момчил Младенов.

https://www.konkurent.bg/news/16417008063873/golyama-targovska-veriga-tarsi-imoti-za-hipermarket

Условията за бизнес във Враца, помощта на местната власт и желанието да подкрепя всеки опит за съживяване на икономиката са основния мотив, който отваря нови врати пред сериозните играчи на пазара. По време на предизборната кампания за 47-о Народно събрание бещше лансирана и идеята за обособяване на логистичен център в покрайнините на града, който би дал още по-сериозен тласък на града. Добрите новини идват на фона на тъжните констатации от последното преброяване, според което Враца и областта се обезлюдяват.

Подробности ще намерите на страниците на "Конкурент" - вестникът на Северозапада.