Крими

Майка и син от Бяла Слатина в афера за стотици хиляди долара

  01.11.2021 05:00             
Майка и син от Бяла Слатина в афера за стотици хиляди долара

Майка и син от Бяла Слатина са задържаните заради афера за стотици хиляди долара в САЩ, научи „Конкурент“.

Трима българи, извършили сложна измама с документи за 850 000 долара, са задържани в сряда, а срещу тях е заведено дело, което се гледа днес. Аферата е установена в Мъртъл Бийч, Южна Каролина, а като обвиняеми са привлечени Дона Каракацани и синът й Иво Иванов, както и Тодор Стоенчев.

https://www.konkurent.bg/news/16355809804090/izmama-za-850-000-balgari-na-sad-v-zhna-karolina-zaradi-krazhba-na-stotitsi-samolichnosti

Очаква се федералните власти да съдят тримата за кражба на обществени финансови средства и измама с употреба на съобщителни технологични средства. Според BG-Voice, служители на отдела за криминални разследвания и службата на главния прокурор са разплели аферата на българите.

48-годишната Дона Каракацани е известна в Бяла Слатина като Йорданка Костадинова. Седесарката, която е родена през 1973 г., е позната от първите дни на прехода, когато била наричана с подигравателното „Мис демокрация“.

Източник на „Конкурент“ от Бяла Слатина твърди, че фамилията й Каракацани е вдъхновена от каракачанските корени на дамата, която за кратко е била и шеф на бюрото по труда в Борован /съществувало по онези времена/.

Преди години емигрира в страната на неограничените възможности, като заедно с нея за Щатите тръгва и синът й Иво Иванов, който е един от тримата обвиняеми в аферата. Профилът на Иво в социалните мрежи още е активен, докато този на Каракацани е изтрит.

Преди месеци тя била доста активна в социалните мрежи с подкрепата си за неуспелия кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп, твърди още източник на „Конкурент“.

Цялата история на фамилията от Бяла Слатина ще намерите само на страниците на „Конкурент“ – вестникът на Северозапада от четвърт век.