Здраве Събития

Първо в „Конкурент“! Орлин Димитров се завърна в РЗИ - Враца

  10.06.2021 16:14             
Първо в „Конкурент“! Орлин Димитров се завърна в РЗИ - Враца

Д-р Орлин Димитров е новият-стар директор на регионалната здравна инспекция във Враца. Преди минути той е получил договор да управлява РЗИ. Новината беше потвърдена от здравното министерство.

Както съобщи „Конкурент“ тази сутрин д-р Кети Ценова стана бивш директор на институцията:

https://www.konkurent.bg/news/16233135163218/malniya-ot-zdravnoto-ministerstvo-keti-tsenova-izhvarcha-ot-rzi-vratsa

Орлин Димитров не влиза за първи път в здравната инспекция, откъдето беше уволнен изненадващо като директор на 3 юни 2019 г.

На мястото му тогава седна д-р Кети Ценова - първо като временно изпълняваща длъжността /тъй като по същото време беше управител на кожния диспансер/, а после и като титуляр до обявяването на конкурс. Такъв беше обявен почти 2 години по-късно - през април, а на 13 май д-р Ценова се оказа, че го е спечелила в конкуренцията на д-р Димитров и д-р Емил Петков, бивш служител на здравната инспекция и неин добър познат от една стара афера със здравни книжки в тогавашното ХЕИ-Враца.

Димитров не е непознат по коридорите на здравната инспекция, където влиза първо като временен шеф на мястото на д-р Ани Ставрова през март 2017 г., а на 13 юни с.г. печели и конкурс за титуляр. Трудовият му договор е подписан от тогавашния здравен министър проф. д-р ген. Николай Петров на 13 юни 2019 г.

Престоят му в РЗИ - Враца ще се запомни със серизно увеличение на заплатите на здравните инспектори и подетата акция за преместване на инспекцията от бившата Партийна школа на ул. "Черни Дрин" №2 в зданието на бившия Дом "Майка и дете", който се намира край МБАЛ "Христо Ботев".

Четете новините в konkurent.bg  - информационният портал на Северозапада.