Здраве Събития

Мълния от здравното министерство! Кети Ценова изхвърча от РЗИ – Враца

  10.06.2021 11:24             
Мълния от здравното министерство! Кети Ценова изхвърча от РЗИ – Враца

Д-р Кети Ценова вече не е директор на регионалната здравна инспекция във Враца, научи „Конкурент“.

Информацията беше потвърдена от два, независими един от друг източника от РЗИ, където вече започнаха тържества.

Преди минути бившата шефка събрала подчинените си в сградата на инспекцията на ул. „Черни Дрин“ 2, за да се сбогува с тях. Тя била посетена тази сутрин от „емисари“ от здравното министерство, които са й връчили необходимите документи.

Все още няма яснота за това с какви мотиви е прекратен договора й, който беше сключен след един съмнителен конкурс, проведен около парламентарните избори на 4 април.

Въпреки че знае името на наследника й, „Конкурент“ ще го запази в тайна, докато той не бъде оповестен официално от МЗ.

Припомняме, че д-р Ценова зае поста след сензационната смяна на д-р Орлин Димитров на 3 юни 2019 г. Първо временно, а преди около месец и за постоянно, тя стана директор. Конкурсът за мястото се проточи цели 2 години и завърши в началото на април.

Преди да оглави РЗИ във Враца тя беше начело и на центъра за кожно-венерически заболявания /ЦКВЗ/, след като победи сама себе си на обявения от общинския съвет конкурс за поста. Само 6 месеца изтрая д-р Ценова в ЦКВЗ, преди да бъде „трансферирана“ в здравната инспекция.

На ул. "Черни Дрин" 2 обаче тя се сблъска с много проблеми, а управлението й съвпадна с най-тежкия период на пандемията от коронавирус. През изминалите месеци Враца често беше в ТОП 3 в България по заболеваемост, а вместо адекватни мерки, РЗИ се превърна в огнище на заразата и дори беше затворена за 2 седмици карантина заради заболели от Covid-19 инспектори.

Управлението на д-р Ценова ще се запомни и с една крилата фраза: „Не спете със софиянци, имат ковид“, която се роди от национален сайт и колкото и да беше определяна като фейк новина, много се хареса на хората.