Събития

Десетки протестираха в Криводол срещу управа на кооперация СНИМКИ

  05.07.2020 14:07             
Десетки протестираха в Криводол срещу управа на кооперация СНИМКИ

Десетки жители на Криводол и членове на ПТЗК „Импулс“ се събраха на мирен протест днес преди обяд срещу действията на управата. Те изразиха становище, че ръководството води умишлено кооперацията към фалит, който да прикрие злоупотребите от предходни години.

Повече за случая прочетете тук:

https://www.konkurent.bg/news/15862483161733/kooperatori-ot-krivodol-seziraha-prokuratura-i-politsiya-sas-seriozen-problem

По време на протеста беше припомнено, че на 2 февруари е проведено извънредно събрание, тъй като предходният председател на кооперацията Младен Евгениев починал внезапно. Сега управляващи ПТЗК „Импулс“ са: Богдана Митова, Любомир Спиридонов, Ангел Любенов, Костадин Петров и Еличка Аспарухова, която е домакин.

Според Тихомир Кръстев, който оглави събранието на недоволните, това са хората, които носят отговорност за разбитите катинари и продадената продукция на кооперацията, както и виновници за нездасяването на повече от 3 000 декара с пролетни култури.

„Целта на остатъците от старото ръководство са за ликвидират кооперацията, за да не може да им се търси отговорност за нанесените щети и пропуснатите ползи“, каза Тихомир Кръстев. Той призова недоволните да потърсят справедливост, като сезират прокуратурата.

Кооперацията има нов председател – Галин Гаврилов, който обаче не е вписан по препоръка на разследващите, докато не се ичзистят недоразуменията.

А на полето чакат да бъдат ожънати над 3 500 декара с пшеница.

Повече четете в следващия брой на „Конкурент“- вестникът на Северозапада.