Събития

Кооператори от Криводол сезираха прокуратура и полиция със сериозен проблем

  07.04.2020 13:30             
Кооператори от Криводол сезираха прокуратура и полиция със сериозен проблем

Кооператори от Криводол сезираха прокуратурата и полицията във Враца  за самоуправство. Жалбата е подадена от легитимното ръководство на Трудово-производителна земеделска кооперация „Импулс“ и е адресирана до окръжния прокурор на Враца Десислав Начков и до директора на областната дирекция на МВР старши комисар Янко Янколов.

Копие от документа беше изпратено и до редакцията на предпочитания информационен сайт в Северозапада – konkurent.bg.

Според подписалите жалбата 10 души, старото ръководство на ТПЗК „Импулс“ е предприело действия, с които застрашава функционирането на организацията.

„Председателят на стария контролен съвет Любомир Спиридинов е дал нареждане на касиерката да отиде на работа и да започне да събира пари от хората“, пише в жалбата. В нея се напомня, че стария управителен и контролен съвет не са провеждали събрания от 2007 г., което ги прави нелегитимни поне от 8 г. насам.

Поради тази причина и заради смъртта на председателя на ТПЗК „Импулс“, е било проведено събрание. На него са избрани нова хора в ръководството, които са поставили катинари и изчакват решението на съда, тъй като предишното ръководство атакувало избора им пред магистратите. Председателят Галин Гаврилов и домакинката Еличка Аспарухова изпълняват указанията на съда – до решаване на спора за легитимността, да не влизат във владение.

В същото време новото ръководство констатира счупване на катинари на складовете и опити да се продаде продукцията в тях, поради което сезират прокуратурата с жалба.

От 20 февруари до 6 април в ТПЗК „Импулс“ не са извършвани никакви действия. Вчера обаче катинарите са били счупени, твърдят от новото ръководство и сезират с нередността държавното обвинение. И настояват за запечатване на складовете до произнасянето на съда по това кое от двете ръководства е легитимно.