Събития

Нов директор поема врачанския театър – ето кой е той

  14.02.2020 18:36             
Нов директор поема врачанския театър – ето кой е той

Нов директор поема врачанския Драматично-куклен театър от следващата седмица. Очаква се в началото на следващата седмица като временен шеф в храма на Мелпомена да влезе Веселин Мезеклиев, научи „Конкурент“.

Според сигурен източник това ще стане във вторник, на 18 февруари, за когато е насрочено събрание на творческия състав. Представител на министерството на културата се очаква да представи Мезеклиев пред трупата.

Новият директор е роден на 14 октомври 1958 г. в Бургас. Завършил е ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ в специалността „актьорско майсторство“ в класа на проф. Надежда Сейкова, където се засича с титуляра във Враца и депутат от БСП Анастас Попдимитров.

В 35-годишната си кариера бъдещият театрален директор е бил е част от пловдивския, варненския, пернишкия и ловешкия театър, играл е представления в младежкия театър, театрална работилница „Сфумато“, народния театър столичната трупа „Сълза и смях“, озвучава филми и има епизодично участие в родното кино. В артсредите е известен като артист на свободна практика.

Преди 5 години печели наградата за мъжка роля на националния фестивал на малките театрални форми във Враца с „Холстомер - историята на един кон“ по Л.Толстой и е отличен за поддържаща мъжка роля от филмовата академия за участието си в „Потъването на Созопол“.

Припомняме, че това е вторият временен директор, който ще поеме управлението на врачанския театър, докато титулярът му – Анастас Попдимитров, е в 44-о Народно събрание. В началото на септември на горещия стол седна режисьорът Венцислав Асенов, който изкара едва 5 месеца, преди да хвърли заявление за напускане.Атлет от Мизия е вицешампион на многобой
Варненската банкерка отново зад решетките
Мъж е под карантина в Бургас със съмнения за коронавирус
Генади Велков: Във Видин управлява мнозинство от ГЕРБ и СДС
Кобрата изгонен от САЩ като ДесиСлава
Първи случай на коронавирус в Южна Италия