Събития

Отчуждават имоти край Расово заради „Балкански поток”

  13.02.2020 12:48             
Отчуждават имоти край Расово заради „Балкански поток”

Части от частни имоти в землището на село Расово трябва да бъдат отчуждени заради строежа на компресорната станция на газопровода „Турски поток”. Правителството е взело решение да започне процедурата по одържавяването.
Терените са необходими за изграждането на обслужваща техническа инфраструктура на бъдещата компресорна станция край селото. Тя е част от  националния обект „Разширение на газопреносната инфраструктура на „Булгартрансгаз” ЕАД паралелно на северния (магистрален) газопровод до българо-сръбската граница”.
Там ще се строи  пътна връзка към технологичната площадка на компресорната станция “КС Расово”.  Ще бъдат инсталирани три газотурбокомпресорни агрегата, като единият от тях е резервен. Средствата за обезщетяване на собствениците са за сметка на „Булгартрансгаз” ЕАД. 
Решението на правителството за отчуждаване на имотите може да се обжалва пред административния съд в 14-дневен срок от съобщаването му на собствениците.
Проектът за разширение на газопреносната инфраструктура е заложен в енергийната стратегия на страната. Атлет от Мизия е вицешампион на многобой
Варненската банкерка отново зад решетките
Мъж е под карантина в Бургас със съмнения за коронавирус
Генади Велков: Във Видин управлява мнозинство от ГЕРБ и СДС
Кобрата изгонен от САЩ като ДесиСлава
Първи случай на коронавирус в Южна Италия