България

Николина Ангелкова: В рамките на 6 месеца трябва да изработим наредбата за националните курорти

  12.02.2020 14:47             
Николина Ангелкова: В рамките на 6 месеца трябва да изработим наредбата за националните курорти

В рамките на 6-месечен срок трябва да изработим наредбата за националните курорти. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред журналисти след приемане на Закона за туризма на второ четене, съобщи новини.бг.

По думите й тази наредба ще даде основните права и задължения на всички субекти, които ще работят на тази територия и обхваща абсолютно всичко от инфраструктура до реклама, през дейности, свъразни с озеленяване и облагородяване, за да можем да имаме единна визия по отношение на работата в националните курорти.

,,Искам да благодаря на народните представители за подкрепата, особено в периода между първо и второ четене, когато доста от текстовете по Закона за изменение и допълнение на Закона за туризма, се изчистиха. Вече с приетия законопроект имаме нова особена глава, свързана със статута на националните курорти, което смятам, че е изключително важно, тъй като те са лицето на българския туризъм'', посочи още министър Ангелкова.

,,Други основни моменти са свързани със създаването на Национален регистър на туристическите забележителности, което ще ни даде възможност да популяризираме все повече туристическите атракции и забележителности, които са включени в него, както и възможности на тези обекти съгласно изискванията на правилата за финансиране по линия на европейските инструменти и съответно да могат да кандидатстват за такава финансова подкрепа, ако отговарят на общите изисквания", разясни в заключение министър Ангелкова.

Тя допълни, че е намерен консенсус по отношение на ски училищата. "Вече тази професия беше регламентирана в Закона за туризма и успя да бъде регламентирана в детайли. Прие се определението за ски учител, ски училища, за да имаме регламентация в тази област и всички те трябва да бъдат вписани в Националния туристически регистър", обясни още Ангелкова.Мъж е под карантина в Бургас със съмнения за коронавирус
Генади Велков: Във Видин управлява мнозинство от ГЕРБ и СДС
Кобрата изгонен от САЩ като ДесиСлава
Първи случай на коронавирус в Южна Италия
Представиха интерактивни методи на обучение в детска градина „Единство Творчество Красота“
Брат и сестра спипани в работилница за наркотици в Дупница (Снимки)