Крими

Изправят пред съда мъж от Врачанско, убил с особена жестокост жена си

  10.02.2020 15:41             
Изправят пред съда мъж от Врачанско, убил с особена жестокост жена си

Обвиняем за жестокото убийство в с. Върбица е предаден на съд от Окръжна прокуратура - Враца
Окръжната прокуратура във Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу И.И. (на 49 години) за умишлено убийство, извършено от него по особено мъчителен начин и с особена жестокост, съобщиха от държавното обвинение.
Обвиняемият И. живеел на семейни начала със З.Т. в дома му в с. Върбица, област Враца и малолетния й син. От съвместното съжителство двамата имали дъщеря, родена през 2017 г.
Още в началото на съвместният им живот И. започнал да упражнява физическо насилие спрямо жената и детето й, поради което тя няколко пъти го напускала и оставала при майка си в с. Говедаре.
Пострадалата се оплаквала за тормоза от страна на мъжа й на кмета на селото. Имало и сигнали от съседи за скандали в дома им.
На 17.08.2018 г. З.Т. се обадила на сестра си, като съобщила, че с дъщеря й са в болница в гр. Враца. На следващия ден жената пристигнала в с. Говедаре на автостоп, за да се срещне със сестрите си и майка си. Близките й обърнали внимание на занемарения й външен вид, като тя им споделила за физическия и психически тормоз, на който била подложена от мъжа си.
Късно през нощта пострадалата Т. се обадила на номер на Национална телефонна линия за деца, за да разговаря с дежурния служител към отдел „Закрила на детето“ в гр. Враца. Споделила за влошените взаимоотношения с И.И., като заявила, че не иска да се връща в дома му в с. Върбица. Жената поискала съдействие за сина си, който останал с мъжа й.
На 20.08.2018 г. социалните служители, със съдействието на полицаите и с кмета на с. Върбица, посетили дома на И. Хигиената в дома била много лоша, нямало никаква храна, а момчето ядяло сух хляб. Детето било взето и настанено в приемно семейство.
Същата вечер З.Т. с нейните близки се срещнали с И.И. на ЖП гарата в гр. Враца, където помежду им възникнал скандал. Наложила се намеса на органите на реда и всичките били отведени в Районното полицейско управление на града. След снемане на обяснения те били освободени и заедно се прибрали в с. Върбица с автомобил.
З.Т. останала в дома на мъжа си с намерение, след като уреди въпроса с преместването на сина й, да отиде да живее с двете деца в с. Говедаре.
През нощта на 30.08.2018 г., след пореден скандал в дома им, обвиняемият И. нанесъл побой на З.Т. На сутринта се обадил на леля си с молба да дойде на помощ, тъй като „З. се била нервирала и паднала“. Жената се отзовала, като заварила пострадалата да лежи върху легло, неподвижна, без да реагира. Настояла И. да извика бърза помощ и си тръгнала.
На пристигналия екип на ЦСМП мъжът обяснил, че намерил жена си паднала в двора и я е внесъл вътре. Пояснил, че тя вероятно е получила „гърч поради епилепсия“. На З.Т. била поставена инжекция диазепам.
По време на прегледа обвиняемият И. се държал много спокойно и фелдшерът не се усъмнил в обясненията му за състоянието на пострадалата. След прегледа той отказал транспортирането й до Спешно отделение за извършване на изследвания и скенер под претекст, че няма кой да се грижи за детето.
По-късно И.И. направил друго повикване за спешна помощна на телефон 112. Лекарският екип констатирал коматозно състояние на Т. с аритмично спонтанно дишане и сърдечна дейност. Жената била откарана в МБАЛ „Хр. Ботев“ гр. Враца, където в 16.20 ч. починала.
От заключението на съдебномедицинската експертиза е видно, че причината за смъртта на З.Т. е съчетана травма – закрита черепно-мозъчна, гръдна (счупване на пет ребра), коремна, довела до състояние несъвместимо с живота.
Разпитан по предявеното му обвинение И.И. не се признава за виновен за това умишлено да е умъртвил З.Т.
Предстои наказателното производство срещу извършителя на жестокото убийство да продължи в съда.Марта Вачкова пак се пръска по шевовете
Дунав - Ботев /Вр/. Стартовите състави
Проведоха 8 спец операции във Врачанско
Откриха наченки на абстрактно мислене у пчелите
Наши треньори вдигат нивото
Митко Ценов влезе в Топ 4 на 1500 м в Белград