Събития

Хванаха в крачка шивашка фирма от Враца, горяла стари мебели

  10.02.2020 14:57             
Хванаха в крачка шивашка фирма от Враца, горяла стари мебели

Бдителни жители на Враца сигнализираха, че фирма от града гори стари мебели и обгазява града, научи konkurent.bg. 
Сигналът е постъпил на „зеления“ телефон в регионалната инспекция по околната среда и водите във Враца от дежурен координатор на тел. 112. Хората се оплакали от обгазяване на Западна индустриална зона в града, вследствие изгаряне на текстилни отпадъци. 
Извършена е незабавна проверка на мястото и е направен оглед на територията на шивашката фирма. При огледа е установено, че за отопление на производствените помещения се използва горивна инсталация на твърдо гориво, в която се изгарят и дървени плоскости от мебели. 
Производствените отпадъци (текстилни изрезки) се съхраняват временно на обособена площадка. Отпадъците от хартия, пластмаса и картон се събират разделно и се предават на лицензирани фирми, допълват екоенспертите.
На управителя на фирмата е дадено предписание незабавно да се преустанови изгарянето на дървени плоскости и не се допуска повторно такова действие.
От страна на РИОСВ-Враца ще бъде извършван регулярен контрол относно изпълнение на даденото предписание. Мъж е под карантина в Бургас със съмнения за коронавирус
Генади Велков: Във Видин управлява мнозинство от ГЕРБ и СДС
Кобрата изгонен от САЩ като ДесиСлава
Първи случай на коронавирус в Южна Италия
Представиха интерактивни методи на обучение в детска градина „Единство Творчество Красота“
Брат и сестра спипани в работилница за наркотици в Дупница (Снимки)