Крими

Спипаха "муле" от Борован край Берковица

  10.02.2020 12:38             
Спипаха \

26-годишен мъж от врачанското село Борован е спипан, след като прибрал от жена от Берковица 2 бона. Мъжът е част от схема на телефонни измамници и бил в ролята на муле. Той е върнал парите на жертвата. Направил е пълни самопризнания. По случая са разпитани свидетели, извършено е разпознаване, каза шефът на областната полиция в Монтана старши комисар Пламен Томов.  Задържан е и  изнудвач, искал пари от млада жена, за да „осуети” опит за саморазправа.

Криминалистите в региона организиран все повече специализирани операции по противодействие на битовата престъпност и безопасността на движението. В хода им се разкриват кражби, откриват се и много акцизни стоки без бандерол.

Петима, спипани с наркотици, една измама и палеж бележат началото на февруари в област Монтана.  Голямо количество са и акцизните стоки без бандерол, открити в частни домове. Повечето са намерени в община Вълчедръм.

„Често проблем се оказва обезлюдяването. Обират се домове, в които дълго време не живее никой. За да противодействаме, провеждаме по-често и повече специализирани полицейски акции. Проверяваме лицата с досиета, събираме данни  за гастролиращите апаши. Тези мерки вече  дават резултат”, подчерта директорът.

 „Много е важно със съдействието на кметовете от по-малките населени места да установим най-проблемните лица. В момента работим по разпореждане на главния прокурор за установяване на хората с две и повече неприключени наказателни производства. В нашата област те са малко. Повечето от този кръг вече имат внесени в съда дела или са осъдени”, каза  окръжният прокурор Нина Борисова.

 Марта Вачкова пак се пръска по шевовете
Дунав - Ботев /Вр/. Стартовите състави
Проведоха 8 спец операции във Врачанско
Откриха наченки на абстрактно мислене у пчелите
Наши треньори вдигат нивото
Митко Ценов влезе в Топ 4 на 1500 м в Белград