Събития

Върховен съд: Кметът на Борован се казва Десислава Тодорова

  07.02.2020 17:20             
Върховен съд: Кметът на Борован се казва Десислава Тодорова

Върховният административен съд окончателно попари надеждите на Иван Костовски от ГЕРБ за управление на община Борован и постанови, че кметът на общината се казва Десислава Тодорова. Кметицата ще управлява за трети пореден мандат по волята на избирателите, научи "Конкурент".

Инж. Тодорова потвърди решението на ВАС и припомни, че съдебните решения не се коментират, а изпълняват. "Вярвам в правосъдната система и онова, което тя е отредила е справедливо. В понеделник, когато имаме сесия на общинския съвет, ще почерпя съветниците, защото съдебните жалби отложиха същинското черпене за спечеления трети мандат", каза пред "Конкурент" инж. Тодорова.

Тя беше номинирана от Местна коалиция „Съюз на демократичните сили“ ( ПП „Земеделски народен съюз“, ПП „Движение за права и свободи-ДПС“, ПП „Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, ПП „Национално движение за стабилност и възход-НДСВ“, ПП „СДС“, ПП „Новото време“ и ПП „Воля“).

Столичните магистрати потвърдиха решението на Административен съд-Враца, с което дългогодишният управник беше избран на втори тур. Анализирайки относимите нормативни разпоредби и фактите по делото, съдът е достигнал до извода, че решението на ОИК – Борован е законосъобразно. Съдът не е констатирал нарушения на изборните правила, които да доведат до незаконосъобразност на обжалваното решение. Магистратите са счели, че при провеждане на избора за кмет на Община Борован не са били допуснати нарушения, които да са довели до опорочаване на изборния резултат.

Освен загубата в съдебната битка неуспелият кандидат на ГЕРБ Иван Костовски ще трябва да плати направените от инж. Тодорова съдебни разноски, които са в размер на 2 000 лева.Атлет от Мизия е вицешампион на многобой
Варненската банкерка отново зад решетките
Мъж е под карантина в Бургас със съмнения за коронавирус
Генади Велков: Във Видин управлява мнозинство от ГЕРБ и СДС
Кобрата изгонен от САЩ като ДесиСлава
Първи случай на коронавирус в Южна Италия