Крими

Кърваво меле! Двама роми пребиха млад мъж в Криводолско СНИМКИ

  03.02.2020 16:18             
Кърваво меле! Двама роми пребиха млад мъж в Криводолско СНИМКИ

Двама братя роми са нападнали и пребили млад мъж от криводолското село Краводер. Побоят е станал снощи към 19 часа, като за атаката от мургавите мъже се оплака в редакцията на „Конкурент“ потърпевшят.

25-годишният Венцислав Костов от години имал пререкания с двамата братя, но в последно време смятал, че са „заровили томахавката“. Именно поради тази причина Костов се съгласил да отиде за дърва с мъжагите, които „се били почерпили добре, преди да се срещнат“. По думите на потърпевшия изненадващият тупаник станал, когато се прибирали в селото. На метри от реката двамата ненадейно му скочили и започнали да го налагат яростно.

Костов споделя, че дори му опрели нож в гърлото и го заплашили, че „ако се оплаче в полицията, ще заколят жена му и ще пребият децата му“. Когато след боя се поосвестил, двамата вече си били тръгнали, а 25-годишният мъж веднага се обадил на униформените. След като ченгетата пристигнали той им разказал какво се е случило и кои точно са нападателите му. Биячите обаче вече си били по домовете и полицаите обяснили на Костов, че могат само да ги предупредят да не го закачат, но нямало как да ги арестуват.

Днес Венцислав Костов си е извадил медицинско и е подал жалба в полицията в Криводол, но не вярва, че там ще направят нещо и за това се оплакал пред директора на областната дирекция на МВР старши комисар Янко Янколов. Иска нападателите му да бъдат задържани и изправени пред съда, тъй като от години тероризирали жителите в селото.      

Според младия мъж, мъжете са част от фамилия, която тормози селото и е добре позната на полицията, срещу тях били подавани десетки жалби, но до сега им се разминавало само с предупредителни протоколи.

Ако не бъдат взети мерки Венцеслав Костов е категоричен, че ще търси среща дори с главния прокурор Иван Гешев.

„Трябва да чакаме да стане като в Галиче ли, за да се вземат мерки?“, пита пребитият мъж.