Крими

Шемета, който уби Теодор от Видин, отказва да говори пред полицията

  21.01.2020 14:56             
Шемета, който уби Теодор от Видин, отказва да говори пред полицията

Окръжният прокурор Ваня Ненкова и директорът на областната дирекция на МВР старши комисар Петър Коцин оповестиха информация за разследвано убийство, научи konkurent.bg
На 19 януари, рано сутринта, на тел.112 постъпил сигнал за ранен мъж, открит в заведение в областния град. Пострадалият, 31-годишен Теодор, починал в линейката на път за болницата. Към мястото своевременно били насочени екипи на полицията, дежурна оперативна група извършила оглед на местопроизшествието.
Под ръководството на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура – Видин разследващите провели множество оперативно–издирвателни и процесуално следствени действия. В хода им изяснили, че мъжът бил в заведението в компанията на още трима видинчани. Там възникнал спор, 48-годишният с газов пистолет прострелял във врата 31-годишния и избягал. Същият ден бил обявен за издирване. Вчера, придружен от адвокат, той се е явил доброволно в полицията, но отказал да даде обяснения. Задържан е с полицейска мярка за срок до 24 часа. Информацията пред журналисти представи директорът на областната дирекция на МВР-Видин. Работи се по всички версии, в рамките на всеобхватно разследване, за да бъде изяснена обективната истина по случая, категоричен бе старши комисар Петър Коцин.
По случая е образувано досъдебно производство по чл.115 от Наказателния кодекс. Мотивите за престъплението се изясняват, посочи окръжният прокурор Ваня Ненкова и уточни, че с прокурорско постановление 48-годишният Александър Стоянов ще бъде задържан за срок до 72 часа. В този срок ще бъде направено искане до Окръжен съд – Видин за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. 
Ваня Ненкова благодари за усилената съвместна работа на полицията и наблюдаващия прокурор по случая. 
Според неофициална информация пистолетът на обвиняемия е законно притежаван.
Работата на разследващия екип продължава.