Крими

Дядо пострада при тежка катастрофа на пътя между Ковачица и Лом

  20.01.2020 16:33             
Дядо пострада при тежка катастрофа на пътя между Ковачица и Лом

Възрастен мъж е пострадал при зрелищна катастрофа на пътя между село Ковачица и Лом, съобщиха от областната дирекция на МВР в Монтана. Пътният инцидент е станал в петък около 9.10 часа.
По данни на полицията 47-годишен водач от село Долни Цибър с монтански "Опел Вектра" се опитал да изпревари „Деу Матиз“. Мъжът не се съобразил, че пътят е заледен, настъпил педала на газта, загубил управлението над колата, поднесъл се и блъснал странично другата кола, управлявана от 41-годишен шофьор. 
При удара „Деу“-то се преобърнало, изхвръкнало вдясно извън пътното платно и се блъснало в крайпътно дърво. 
При ПТП-то са нанесени материални щети по двата автомобила и телесна повреда на 74-годишен пътник от лекия автомобил „Деу“. Дядото е прегледан в болницата в Лом и освободен за домашно лечение, без опасност за живота. Двамата водачи са изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство, като пробите са отрицателни. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на полицията в Лом, извършен е оглед и е образувано досъдебно производство. На водача на „Опел“-а е съставен акт Закона за движение по пътищата. 
Работа по изясняване на случая продължава.