България

20-годишен нападна бившата си приятелка и новото ѝ гадже с метален бокс

  14.01.2020 16:48             
20-годишен нападна бившата си приятелка и новото ѝ гадже с метален бокс

Районна прокуратура – Гоце Делчев е внесла в съда постановление за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание по чл. 78А от НК на Ш.М. (на 20 години), обвинен за извършено от него незаконно следене (престъпление по чл. 144а, ал. 1 от НК), пише novini.bg.

Обвиняемият М. до м. май 2019 г. бил в близки приятелски отношения с В.Д., след което се разделили. Той продължавал да се надява, че връзката им ще продължи. След като разбрал, че тя започнала да излиза с друг, започнал да я следи и да навлиза в нежелана за Д. комуникация.

В продължение на няколко седмици - от 08.06.2019 г. до 01.07.2019 г., Ш.М. няколкократно на различни места в с. Огняново и с. Балдево преследвал В.Д., като й отправял заплахи, обиждал я и се заканвал на приятеля й. Обвиняемият преследвал младата жена с автомобил докато шофирала, като в състояние на стрес тя допуснала пътно-транспортно произшествие – ударила паркирано МПС. Проследил я на тръгване от заведение и нападнал нея и приятеля й с метален бокс. Предстои делото срещу обвиняемия М. да продължи в съда, съобщиха от пресцентъра Апелативна прокуратура - София.