Свят

Майка купонясва цяла седмица, а малко ѝ момиченце умря от глад

  14.01.2020 10:40             
Майка купонясва цяла седмица, а малко ѝ момиченце умря от глад

Тригодишно умря от глад, опитвайки се преди това да се нахрани с прах за пране, след като майка му го остави само у дома, за да купонясва цяла седмица без да спира. 21-годишната Мария Пленкина изоставила трагично загиналата Кристина в руския град Киров, заключвайки я в апартамента ѝ на 13 февруари миналата година. Детето останало само до 20 февруари и загинало. Детето било намерено голо и умряло от глад в студена стая, пълна с боклуци.

Пленкина също била изключила водата в апартамента преди да излезе и да прекара въпросните дни при приятел. [null] Телцето на малкото момиченце било намерено от баба ѝ Ирина Пленкина, на 47 години, която отишла на гости на детето по случай третия му рожден ден. Пленкина, която е описвана като зла от съседите, сега е заплашена от 20 години затвор заради жестокото убийство на детето си. Разследването на "убийството чрез изключителна жестокост" доказало, че Пленкина заключила детето си в апартамента. Психиатри са констатирали, че тя е годна да носи отговорност за своите действия. Докато детето ѝ загивало от глад насред мизерията майката била на гости на приятелката си Анастасия Курпина, която заяви, че Пленкина я излъгала, че за Кристина се грижи неин познат. Анастасия е казала на следователите, че е плащала на приятелката си всекидневните посещения на нощни клубове и кафенета, купувала ѝ е алкохол.

Малко преди купонджийската седмица Пленкина се била разделила с приятеля си. Признавайки за убийството, тя е казала, че не е искала да убие детето си. Мария е заявила, че е оставила храна на детето, но впоследствие си е противоречала по този въпрос. "Никога не съм искала тя да умре", е казала тя пред съда. На свой ред говорител на полицията заяви, че Мария е казала хладнокръвно следното: "Да, оставих я, спрях водата и оставих детето без вода и храна". "Тя ме е излъгала за всичко. Тя ми каза, че всичко е наред. Тя е излъгала всички", каза бабата на загиналото момиченце.

 Blitz.bg